Hamilton a mezőny végéről fog indulni Monzában

Forma-1, Holland Nagydíj 2022, Lewis Hamilton
Lewis Hamilton of Mercedes during an interview ahead of the Formula 1 Grand Prix of The Netherlands at Zandvoort circuit in Zandvoort, Netherlands on September 1, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétszeres brit világbajnok a vasárnapi Olasz Nagydíjon a rajtrács hátsó helyéről indulhat, mivel motorcsere miatt büntetést kapott.

A hétszeres brit világbajnok a vasárnapi Olasz Nagydíjon a rajtrács hátsó helyéről indulhat, mivel motorcsere miatt büntetést kapott.

Lewis Hamiltonnak 2022-ben már a negyedik erőforrását kell bevetnie Monzában, a harmadik motorja a két futammal ezelőtti Belga Nagydíjon sérült meg a Fernando Alonsóval való 1. körös ütközés során.

A pillanat, amikor Hamilton autójában megsérült a motor a Fernando Alonsóval történő ütközés során Forrás: AFP/John Thys

Ahogy Hamilton W13-as autója visszatért a földre, miután Alonso első kereke a levegőbe ugrott, a Mercedes erőforrása 45G-s ütést kapott és folyadékot vesztett, Hamilton pedig még az első kör vége előtt kénytelen volt feladni a versenyt.

Az F1-es pilóták három erőforrásra korlátozódnak a szezonban, és mivel Hamilton Spában használt motorja nem működik, a britnek Monzában hátulról kell rajtolnia.

Előzési lehetőségek Monzában
Hamilton azzal vigasztalhatja magát, hogy a nagy sebességű monzai pálya rengeteg lehetőséget kínál számára, hogy az 53 körös verseny során értékes pozíciókat szerezzen.
A 2021-es Olasz Nagydíjon Hamilton akkori csapattársa, Valtteri Bottas a 19. rajtkockából indulva a harmadik helyen ért célba, miután őt is megbüntették a túlzott alkatrészhasználat miatt.
A jelenleg az Alfa Romeo színeiben versenyző Bottas idén Monzában szintén rajtbüntetésre számíthat, miután a múlt hétvégi Holland Nagydíjon történt kiesését követően több új alkatrészt is bevetett.

Feltételezhető, hogy a Red Bull ezt a hétvégét arra használhatja majd fel, hogy egy negyedik erőforrást szereljen be Sergio Pérez autójába, mivel a közelgő Szingapúri és Japán Nagydíj nem valószínű, hogy olyan könnyű előzéseket tesz majd lehetővé, mint Monza.

Forrás