Lewis Hamilton elismerte: legyőzték, esélytelen

Forma-1, Olasz Nagydíj 2022, szombat, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton arrives before the third practice session ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 10, 2022. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Olasz Nagydíj után Lewis Hamilton hazája sajtójában panaszkodik azért, mert ebben a szezonban még nem tudott egyetlen futamot sem megnyerni.

Ez az adat amúgy azért döbbenetes, mert az elmúlt 15 idény mindegyikében legalább egy versenyt megnyert. A futamok fogynak, a világbajnoki cím gyakorlatilag eldőlt, Hamilton pedig már nyilvánosan kesereg.

Azt mondta, hogy a jelenleg összetettben fölényesen vezető Max Verstappen előnye már behozhatatlan, reálisnak kell lenniük és már a 2023-as szezonra kell készülniük. "Ebben az évben már semmit sem tudunk tenni a Red Bull csapat iszonyatos fölényével" - mondta Hamilton. "Egy olyan futam volt, amikor elkaphattuk volna őket, ez a Magyar Nagydíj lehetett volna". Verstappen fölénye mellett hozzá kell tenni azt is, hogy

Hamiltont saját csapattársa, a Mercedesnél első évét töltő George Russell is fölényesen veri eddig a szezonban.

Verstappen egészen elképesztő formában van, hiszen az elmúlt öt futamot sorozatban megnyerte és már a következő, szingapúri nagydíjon világbajnok lehet.

Forrás