Verstappen a vártnál hamarabb vonulhat vissza a Forma-1-ből

Forma-1, Olasz Nagydíj 2022, szombat, Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen arrives before the third practice session ahead of the Italian Formula One Grand Prix at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 10, 2022. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédés felé száguldó Max Verstappen nem törekszik a rekordok döntésére és hamarabb elhagyhatja a Forma-1-et, mint az gondolnánk – véli Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

Egyre közelebb kerül a második világbajnoki címéhez a holland, akinek 2028-ig szól a szerződése a Red Bull-lal. Ha addig minden évben meg tudná nyerni a pontversenyt, akkor nyolc címe lenne, amivel megdöntené Michael Schumacher és Lewis Hamilton rekordját, ám Helmut Marko szerint Verstappent nem az ilyen rekordok motiválják, és nem hiszi, hogy csak azért a sportágban maradna, hogy megdöntse ezeket.

A tavalyi világbajnoki címet követően Marko is együtt ünnepelt Verstappennel Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Minél több címet akarunk nyerni együtt, de kétlem, hogy addig látjuk Maxet vezetni, amíg minden rekordot meg nem dönt. Sikerülhetne, de ő az a fajta ember, aki összepakol és elmegy, amikor már elmegy a kedve.

mondta Marko, majd hozzátette, szerinte nem volt erőltetett, amikor korábban Ayrton Sennához hasonlította a hollandot. – Maxnak nincs szüksége felépítési fázisra, hogy azonnal a határon legyen, mert azonnal teljes gőzzel képes menni és fantasztikusan irányítja az autót.

a korai éveiben, bár ez sokaknak nem tetszett: Gerhard Berger barátom is túlzó összehasonlításnak gondolta korábban, de mára ő is elfogadja ezt."

Verstappent már többször kérdezték a visszavonulásáról annak ellenére, hogy még mindig csak 24 esztendős. A címvédő jellemzően a 2028-as dátumhoz kötötte a döntését, azt viszont hangsúlyozta, hogy negyvenéves kora felett már szinte kizárt, hogy versenyezni fog a sportágban.

„Még nem döntöttem el, mit fogok csinálni 2028 után. Lehet, hogy abbahagyom. Tizenhét éves korom óta vagyok a Forma-1-ben, és azóta sok idő telt el, rengeteg szezont teljesítettem – nyilatkozta Verstappen az idény elején. – Nem látom magamat 40 éves koromig vezetni, legalábbis a Forma-1-ben, mert más dolgokat is szeretnék csinálni.