Vágólapra másolva!
Mattia Binotto csapatfőnök nem érti, az előző versenyen miért kellett órákig várni a riválisuk megbüntetésével, miközben a japán futamon Charles Leclerc ügyében pillanatok alatt döntöttek a sportfelügyelők.

Nem mintha bármi kérdés maradt volna, ki lesz az idei világbajnok, de a sportfelügyelők verseny után gyorsan meghozott döntésével bajnokká koronázták Max Verstappent Japánban. A befutó sorrendje alapján még legalább egy versenyt várni kellett volna ezzel, ám Charles Leclerc-t a 2. helyről a 3. helyre vetette vissza egy utólag kirótt 5 másodperces büntetés, amit azért kapott, mert Sergio Pérez elől menekülve levágta a sikánt az utolsó körben.

Kevésbé lenne vitatható az ítélet, ha Pérez a belső íven bebújt volna a Ferrari mellé és az így rövidíti le a pályát,

de a maranellóiak csapatfőnöke nem is ezért bosszús, hanem amiatt, hogy milyen hamar megszületett a vizsgálat eredménye.

Az előző versenyen ugyanis fordított felállásban a Leclerc által sokáig támadott Pérez győzelme csak órákkal a leintés után vált hivatalossá.

„Hét nappal ezelőtt Szingapúrban rengeteg kör volt a döntésre, mégis a futam után döntöttek egy magától értetődő ügyben. Ma ehhez csupán néhány másodperc kellett" – fogalmazott Binotto.

„Hogy az 5 másodperces büntetés helyes volt vagy sem? Mi úgy látjuk, nem tett szert előnyre. Elöl haladt addig, elöl maradt, ugyanakkora előnnyel, mint addig. Vitatható, de így döntöttek. Elfogadjuk."

„Szingapúrban azonnal ki kellett volna osztani az 5 másodperces büntetést [Péreznek], így lehetőségünk lett volna másképp kezelni a helyzetet. Győzhettünk volna. Ez bosszantó és elszomorító" – utalt arra, hogy az előző futamon Leclerc az utolsó körökben leszakadt az Red Bulltól és talán már nem vezetett teljes erőbedobással.