Verstappen és a Red Bull a leghalálosabb párost alkotja

Forma-1, Japán Nagydíj, Max Verstappen,  Red Bull
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 09: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 09, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images )
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó elsősorban a címét megvédő és második világbajnoki trófeáját megnyerő Max Verstappennek, a Red Bull holland versenyzőjének a teljesítményét méltatta a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíj másnapján.

A 40 percesre rövidült szuzukai versenyen is fölényes győzelmet arató Verstappen számára a leintés után vált bizonyossá, hogy 2021 után ismét ő az F1 világbajnoka. Lássuk, hogyan reagáltak a vasárnapi futamra és annak következményeire világszerte!

Nagy-Britannia:
The Telegraph:
"Verstappen megerősítette legyőzhetetlen státuszát."
The Guardian:
"Ez a szezon Verstappené volt, aki bajnokhoz méltó módon vezetve, szinte felfoghatatlan magabiztossággal és könnyedséggel érte el a sikereket. Ennek ellenére bizonyos, hogy ezért a világbajnoki címért is meg kellett dolgoznia."
Daily Mail:
"Max Verstappen már olyan Forma-1-es nagyságok közé tartozik, mint Lewis Hamilton, Michael Schumacher és Fernando Alonso....az esős Japán Nagydíjon nyújtott fölényes teljesítménye pedig kétszeres világbajnokhoz méltó volt."

Spanyolország:
Marca:
"Max Verstappen világbajnok. Ezt már jó ideje tudtuk, csak meg kellett várni, hogy a matematika megerősítse."
Mundo Deportivo:
"Verstappen és a Red Bull a leghalálosabb párost alkotja. Két alapvető tényező találkozik: egy csapat és egy versenyző, aki szinte mindent tökéletesen csinál".

Franciaország:
Le Figaro:
"Max Verstappen a trónján maradt a tavalyi első világbajnoki címe után, amelyet az idény utolsó futamának utolsó körében nyert meg. Ezúttal azonban az izgalom legcsekélyebb nyoma nélkül, négy futammal a vége előtt bebiztosította a címvédést."

Ausztria:
Kronen Zeitung:
"Verstappen a világbajnokság királya."
Kurier:
"Max Verstappen mindent jól csinált a Japán Nagydíjon Szuzukában. A holland ismét hibátlan versenyt futott a vizes pályán, és nagy fölénnyel nyert Sergio Pérez, valamint Charles Leclerc előtt."

Svájc:
Blick:
"Ilyen még nem volt: Max Verstappen a verseny utáni interjú közben vált világbajnokká. Előbb káosz az eső miatt, aztán számolgatás és értetlenkedés a leintés után. Ami tény: Verstappen másodszor világbajnok."
Tages-Anzeiger:
"Max Verstappen megnyerte a 40 perces Japán Nagydíjat Szuzukában, majd következett a hosszan tartó bizonytalanság a világbajnoki címet illetően. Méltó lezárása volt ez az eső miatt kaotikussá váló futamnak."