Hatalmas szezoncsúcs is hozzásegítette Ricciardót a meglepő eredményhez

Forma-1, Mexikóvárosi Nagydíj 2022, vasárnap, Daniel Ricciardo
McLaren's Australian driver Daniel Ricciardo races during the Formula One Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City on October 30, 2022. (Photo by Alfredo ESTRELLA / AFP)
Vágólapra másolva!
Remekül ment a mexikói futamon az idén többnyire csak szenvedő pilóta: egy időbüntetés ellenére 7. lett. A Cunoda Jukival történt ütközésnél épp nem is előzni akart, hanem egy manővert próbált előkészíteni.

Váratlan név vezette a Red Bull-Mercedes-Ferrari mögötti üldözőboly rangsorát a mexikói futamon, a 7. helyen az egész évben jobbára csak szenvedő Daniel Ricciardo futott be. Az ausztrál pilóta a verseny második felében jött lendületbe a lágy gumin és hajtott végre több előzést, miután a mezőny nagy része ekkor már lassabb és idősebb abroncsokon haladt a kerékcserét követően.

Ráadásul Ricciardo annak ellenére végzett ilyen előkelő helyen, hogy tíz másodperces időbüntetést kapott, amiért kilökte a pályáról Cunoda Jukit az 51. körben.

Ricciardo a mexikói versenyen Forrás: AFP/Alfredo Estrella

„Nem volt olyan kirívó eset, mint ha álló kerekekkel belé rohantam volna. Úgy éreztem kellően szűk íven fordulok...Ha 30 centivel több helyet hagyunk egymásnak, talán minden rendben lett volna" – mondta a leintés után a televíziós interjúzónában.

„Tíz másodperc büntetés épp elég volt ezért. Nem is válaszoltam Tom [Stallardnak, a versenymérnökömnek, amikor szólt a büntetésről. Pont azon a futamon, ahol végre megvan a tempónk...leszegett fejjel mentem tovább, szerencsére elegendő előnyt építettem fel. Nagyon boldog vagyok!"

Az ütközés pillanatában a 12. helyen állt és 20 kör alatt verekedte előre magát a 7. helyre. „Bárcsak lenne magyarázat rá, hogy miért nem mentem gyakrabban így idén. Támaszkodni tudtam az autóra, úgy viselkedett, ahogy akartam. Jobb későn, mint soha. Örülök, hogy végre támadhattam egy futamon."

A McLaren arra is büszke lehet, hogy Ricciardo kerékcseréjénél új szezoncsúcsot állítottak fel a mezőnyben 1,98 másodperces kiállásukkal. Az idei évre megnövekedett méretű kerekek miatt ez komoly bravúr, 0,11 másodpercet vertek az eddigi második legjobb eredményre, ami a Red Bull nevéhez fűződik.