Vágólapra másolva!
George Russell szerint csapata óriási baklövése miatt nem volt esélye Lewis Hamilton előtt végezni. A fiatal brit pilóta az ötödik helyért harcolhatott volna, ehelyett a számára érthetetlen boksztaktika miatt a nyolcadik hellyel kellett megelégednie a Japán Nagydíjon.

A szuzukai verseny újraindítása után sokan azonnal visszatértek a bokszutcába átmeneti esőgumikért, mert úgy tűnt, az aktuális körülmények között már az intermediate-ek lehetnek a leggyorsabbak. A rendkívül szoros mezőnyben így döntött a Mercedes is mindkét pilótájával, ám mivel Hamilton és Russell között csak néhány tizednyi különbség volt, ezért

a fiatalabbik britnek másodperceket kellett várnia tétlenül, amíg előtte végez a csapat a hétszeres világbajnok autóján a kerékcserével.

Ezzel Russell a 6. helyről akkor a 14. pozícióba csúszott vissza, és végül Sebastian Vettel és Fernando Alonso is előtte zárt azok közül, akik a kerékcserét megelőzően mögötte álltak. A brit már a futam közben is úgy reagált a taktikai húzásra, hogy

és a verseny utáni nyilatkozatában sem fogta vissza magát.

„Ezt ki kell vizsgálnunk! Ott voltam közvetlenül Lewis mögött és

mondta Russell. – Egyébként élvezetes verseny volt, voltak szép előzéseim, ám le kell ülnünk megbeszélni, hogy mit kellett volna jobban csinálni. Az az időpont ugyanis nem a megfelelő volt [a kerékcserére]."

Az ötödik helyen végül éppen csapattársa, Lewis Hamilton zárt, aki az újraindítás után hiába üldözte szorosan Esteban Ocont, megelőzni nem tudta a franciát. A brit ennek ellenére nem volt csalódott a futam után.

„Miután elkezdődött a verseny, nagyon jól éreztem magam. Nehezek voltak körülmények és a látási viszonyok, de

Jó lett volna több kört megtenni a türelmesen várakozó szurkolók érdekében is, de kifutottunk az időből és egyre sötétebb is volt – nyilatkozta a hétszeres világbajnok. – Mindent megpróbáltam Esteban ellen, de ahogy a szombat alapján vártuk, túl lassúak voltunk az egyenesben, így amint kikerültem a szélárnyékából, elhúzott tőlem, én pedig

Le kell vonnunk a következtetéseket az elmúlt két hétvégéből, és tanulni belőle, hogy minél több pontot gyűjtsünk a hátralévő négy versenyen."