Hamilton helyre tett egy fontos részletet a sorsfordító döntéséről

Forma-1, Lewis Hamilton, Martin Whitmarsh, McLaren, USA Nagydíj 2012
AUSTIN, TX - NOVEMBER 18: Lewis Hamilton of Great Britain and McLaren celebrates on the podium with his Team Principal Martin Whitmarsh after winning the United States Formula One Grand Prix at the Circuit of the Americas on November 18, 2012 in Austin, Texas. (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hamilton szánalmas idei éve után újabb rekláminterjút adott. Arról beszélt, hogy - állítólag - tíz éve határozta el, hogy elhagyja a McLarent a Mercedes kedvéért, ennek kapcsán beszélt annak hátteréről Szingapúrban.

Nagyjából tíz éve ez idő tájt írta alá Lewis Hamilton az első szerződését a Mercedesszel. Akkori csapata, a McLaren erősebbnek tűnt a 2010-es évek elején, ezért sokan kockázatosnak ítélték az akkor még csak egyszeres bajnok brit váltását.

Hamilton és a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh 2012-ben Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Paul Gilham

Az idő azonban őt igazolta, és a Szingapúri Nagydíjon felidézte emlékeit a döntésének hátteréről. „Elhatároztam magam és egy másik csapathoz igazoltam, akikben hittem" – mondta.

„Sokan úgy gondolják, az itteni futamon hoztam meg a döntést a váltásról, pedig valójában nem. A versenyen elromlott a váltóm [az 1. helyen haladva], de ez semennyire sem befolyásolta. Egy héttel később Thaiföldön nyugalmas környezetben találtam magam, és rájöttem, hogy váltani fogok."

Hamilton a 2008-as bajnoki címe után éveken át csak futamgyőzelmekig jutott, a Mercedesszel aztán hatszor megnyerte a bajnokságot.