Vágólapra másolva!
A pole pozíciót megszerző Max Verstappen elárulta, változtattak az autó beállításain a Mexikóvárosi Nagydíj időmérője előtt. George Russell és Lewis Hamilton egyaránt elismerte, hogy hibázott, de mindketten bizakodva várják a futamot.

Bár a végeredmény nem feltétlenül ezt mutatja, nagy csata zajlott a pole pozícióért a Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén. Végül Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak, aki 304 ezreddel előzte meg George Russellt, és további 5-tel Lewis Hamiltont.

Verstappen végüll jelentős különbséggel szerezte meg a pole-t Forrás: Getty Images/Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Ezzel folytatódott a sorozat, miszerint a mexikói pálya 2015-ös visszatérése óta senki nem szerzett egynél több pole pozíciót ezen a helyszínen. A címvédő elárulta, hogy módosítottak a beállításokon, és a futamon is oda kell figyelnie.

– nyilatkozta a leintést követő interjúk során. – Változtattunk az autón az FP3 után, így pedig jobban éreztem a ritmust. Hosszú az út az egyes kanyarig, úgyhogy jól kell elkapnom majd a rajtot, de az autónk elég gyorsnak tűnik, és ez a legfontosabb. Abban bízom, hogy egy akciódús, jó verseny lesz."

Verstappen csapattársa, Sergio Pérez a negyedik helyet szerezte meg. A holland pilóta ugyanakkor úgy véli, hogy a mexikói drukkerek nem fognak unatkozni vasárnap, ugyanis kedvencük is ott lesz az elején. „Elképesztő a szurkolók lelkesedése, különösen a stadionban, és biztos vagyok abban, hogy holnap Checo is az élmezőnyben fog harcolni” – fogalmazott.

Russell mindössze 5 ezreddel verte meg Hamiltont, ám az ifjabbik brit pilóta nem ennek örült, hanem inkább azon bosszankodott, hogy nem lett meg a pole. A rádióban elnézést kért a csapattól, majd elárulta, hogy utolsó körét elrontotta.

– kezdte. – Múlt héten Lewis megmutatta, hogy mire vagyunk képesek, most pedig a pole-ért harcoltunk. Sajnos nagyot hibáztam a végén, de örülök, hogy az első sorból indulhatok."

Russell a hibája miatt bosszankodott Forrás: AFP/Rodrigo Arangua

A Mercedes múlt heti fejlesztései a jelek szerint beváltak, ráadásul a pálya elhelyezkedése miatt a Red Bull ezúttal nem tudja kihasználni a legnagyobb előnyét. Ennek tudatában Russell egyértelműen a győzelemért akar harcolni.

„Az Austinra hozott fejlesztés mellett a nagy tengerszint feletti magasság is kedvez a versenyképességünknek, hiszen a Red Bull kevésbé tudja kihasználni a nagy egyenesbeli tempóját – magyarázta. –

Hamiltonnak kifejezetten nehéz dolga volt, miután a Q3-ban futott első körét pályaelhagyás miatt törölték. A hétszeres világbajnok ráadásul a második próbálkozása során is rontott, de így is bizakodóan várja a futamot.

„Az első köröm elég gyors lehetett volna a második helyhez, de a Red Bull ezúttal is nagyon gyors volt – értékelt a 37 éves versenyző, aki a másik két pilótánál is nagyobb ovációt kapott a közönségtől. – Ám büszke vagyok a csapatra, mert messze ez volt a legjobb időmérőnk a szezonban, ezt pedig nagyon köszönöm mindenkinek a csapatnál. [Russellhez hasonlóan] én is elég jó köröket autóztam, ám az utolsó nem volt tökéletes, és tudtam volna jobban teljesíteni. Nem rossz azonban a harmadik hely sem, már akár az első kanyarig sok minden történhet."