Súlyos sérülést szenvedett a Schumacher-család egyik tagja - videó

DTM, David Schumacher, Thomas Preining, Laurens Vanthoor, baleset, Hockenheim 2022
October 8th, 2022, Hockenheimring, Hockenheim, DTM 2022, Hockenheimring , in the picture a violent accident involving David Schumacher, Mercedes AMG Team Winward, Thomas Preining, KUS Team Bernhard and Laurens Vanthoor, SSR Performance. The entire route is full of debris and engine parts. (Photo by Hasan Bratic / Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Csigolyatörést szenvedett Ralf Schumacher fia, illetve Michael unokaöccse, David. A német pilóta a hétvégén keveredett tömegbalesetbe a DTM-ben, de a sérülésre csak pár nappal később derült fény.

A hétvégén rendezték a DTM, azaz a Német Túraautó-bajnokság zárófordulóját Hockenheimben. A mezőnyben ott volt David Schumacher, a hatszoros futamgyőztes Ralf fia, egyben a hétszeres világbajnok Michael unokaöccse (és persze Mick unokatestvére), aki a szombati első futam hatodik körében tömegbalesetbe keveredett.

A David Schumacher sérülését eredményező tömegbaleset

A Mercedes-AMG Team Winward pilótája nem úszta meg sérülés nélkül az egyébként piros zászlót eredményező incidenst. Mint később kiderült, gerincsérülést szenvedett, egészen konkrétan eltört az első ágyékcsigolyája.

nyilatkozta Ralf Schumacher a német dpa hírügynökségnek. –Ekkor úgy döntöttünk, hogy elmegyünk egy salzburgi kórházba, hogy elvégezzünk egy MRI-t. Kiderült, hogy eltört az egyik ágyékcsigolya.”

Egyelőre úgy tűnik, hogy a legifjabb Schumachernek nincs szüksége műtétre, csupán merevítőt kell viselnie. Édesapja szerint a felépülése viszonylag hosszú időt fog igénybe venni. „A kezelőorvosok szerint ez körülbelül hat hét szünetet jelent David számára” – jelentette ki.

A nemsokára 21 éves pilótának abból a szempontból szerencséje van, hogy ez volt a bajnokság utolsó fordulója, így futamot nem kell kihagynia,

leszámítva természetesen az előző hétvége második versenyét. Schumacher egyébként idén mutatkozott be a DTM-ben, ám debütáló szezonja nem sikerült jól: egyetlen pontot sem szerzett, legjobb eredménye az első spái viadalon elért tizenegyedik helyezés.

Schumacherre hat hét pihenő vár Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Hasan Bratic/Hasan Bratic

A német versenyző korábban a Forma-3-ban indult, ahol két hétvégén idén is szerepelt. Tavaly megnyerte a második futamot a Red Bull Ringen, de az áttörés nem jött össze neki, ezért váltott túraautózásra. Ami a magánéletét illeti, most már évek óta a szintén autóversenyző Keszthelyi Viviennel alkot egy párt.