Zaklatták az F1-es pilótákat Mexikóban

Forma-1, Lando Norris, paddock
Lando Norris, driver, upon arrival at the Paddock Club area of ??the Hnos, Rodríguez Autodrome in Mexico City, prior to practice for the Mexico City Grand Prix, which will take place this weekend in the Mexican capital. (Photo by Gerardo Vieyra/NurPhoto) (Photo by Gerardo Vieyra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A szurkolók lelkesedése átlépte a tűrhető határt, az FIA vizsgálatot indít. A versenyzők nem akarják, hogy biztonsági személyzetnek kelljen kísérnie őket, de most erre volt szükség.

Mexikóban fogadják az egyik legszenvedélyesebb szurkolók a Forma-1 mezőnyét, de a hétvégén több ízben túl messzire mentek a pilóták imádatával. A csapatok pályán lévő lakóövezetébe, a paddockba túlságosan sok ember mehetett be meghívóval, és közülük sokan zavaróan tolakodtak aláírásért, fényképért.

A legdurvább incidensek azok voltak, hogy Pierre Gasly táskáját kicipzározták, míg egy újságíró azt látta, hogy fellöktek egy kisgyereket a tömegben.

Az időmérő után a pilóták a tévés interjúzónából nem a szokott fő gyalogúton mentek vissza a csapatukhoz, hanem az FIA vendéglátó egységén keresztül terelték át őket egy csendesebb útvonalra, egyes istállók pedig külön biztonsági személyzetet alkalmaztak a saját épületeiknél.

A versenyzők azt mondták, szívesen találkoznak a rajongókkal, de a hétvégi helyzet túl sok volt.

jelentette ki Charles Leclerc. – Ki kellene találnunk valamit, hogy kicsit könnyebben sétálhassunk a paddockban."

Többen megemlítették, hogy a rajongók egy része nem tiszteli a pilóták személyes terét, az említett Gasly is.

Norris láthatóan nem élvezte a túlzott tömeget Forrás: NurPhoto via AFP/Gerardo Vieyra/NurPhoto/Gerardo Vieyra

„Az emberek betódulnak a garázsokba az időmérő előtt közös képért, holott nem is csapattagok – nyilatkozta a francia. – Mi itt dolgozunk, és természetesen szakítunk időt a rajongókra is, amikor lehet. De ezen a hétvégén nem mertem kijönni a vendéglátó egységünkből, különben körülvettek volna."

– ezt már Lando Norris mondta. – Járkálhatnánk az eldugott utakon és lehetnének embereink, akik mindenkit arrébb taszítanak, nem muszáj aláírásokat adnunk. De nem ezt akarjuk, örömmel kerülünk kapcsolatba a szurkolókkal."

Daniel Ricciardo megemlítette, hogy évekkel ezelőtt nem volt ennyire zsúfolt a paddock, aminek örül, csak Mexikóban tarthatatlanná váltak a körülmények.

„Idén nem mindig volt mindenki érett és mutatott tiszteletet. Az emberek elvesztik az eszüket. – nyilatkozta. – Nem akarok biztonsági emberekkel mászkálni és átfurakodni a tömegen, fényképeket és aláírásokat szeretnék adni."

A Racingnews365.com arról számolt be, hogy az FIA kivizsgálja a történteket.