Verstappen nem fogja átengedni a győzelmet a hazai pályán versenyző Péreznek

Forma-1, Max Verstappen, Sergio Pérez, USA Nagydíj 2022, szombat
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 22: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing greet the crowd from the fan stage prior to final practice ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 22, 2022 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images /AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen kizárta annak a lehetőségét, hogy a hétvégi Mexikói Nagydíjon átadja a győzelmet a hazai közönség előtt versenyző Sergio Péreznek. A 32 éves mexikói pilótának az a célja, hogy megszerezze élete első futamgyőzelmét a hazai versenyén. A cél nem tűnik lehetetlennek, mivel a tavalyi szezonban ott szerezte meg első dobogós helyezését is.

A mexikói győzelme hatalmas örömet okozna a hazai közönségének, és segítene neki abban, hogy a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc előtt végezzen a pilóták egyéni pontversenyében.
Verstappen azonban, aki már megnyerte a világbajnokságot, nem fogja ingyen osztogatni az első helyet. A holland így nyilatkozott:

Sergio Pérez tavaly örömkönnyek közepette ünnepelte a hazai versenyért elért dobogós helyezését. Forrás: AFP/Pedro Pardo

"Még mindig a győzelem a célom. Azért vagyok itt, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Ez a hétvége egy kicsit nyugodtabb lesz talán, mint az előzőek, de tudom, hogy ha egyszer beülök az autóba, mindig a legjobb eredményt akarom."
Arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha történetesen az utolsó körben Pérez előtt vezetné a futamot, így felelt:

Perez jelenleg két ponttal van lemaradva Leclerc mögött a második helyért folyó szoros versenyben.
Ha azonban Verstappen vasárnap győz, akkor egy újabb szeletet szerezhet magának a Forma-1 történelméből. Ha megnyerné a futamot a 25 éves holland versenyző, akkor a 15. győzelme lenne ez a szezonban - ezzel megelőzné az F1-es legendák, Sebastian Vettel és Michael Schumacher 14 futamgyőzelemmel beállított rekordját.
Forrás