Vágólapra másolva!
Mika Häkkinen bevallotta, meglepte, hogy a Red Bull "felettébb kínos" hibát követett el a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén. Max Verstappen azzal a lehetőséggel érkezett a Marina Bay Street Circuitra, hogy megnyerje második világbajnoki címét, miközben a Red Bull kényelmes előnnyel vezet a Ferrari előtt a konstruktőri tabellán.

Verstappen számára azonban a dolgok akkor romlottak el, amikor a szombati kvalifikáción nem tudta teljesíteni az utolsó lendületes körét, mert nem volt elég üzemanyaga. A holland a pole pozíciót jelentő időre készült, de Gianpiero Lambiase versenymérnök a bokszba rendelte, hogy teljesíteni tudja az FIA ellenőrzéséhez szükséges egy literes üzemanyagminta leadását.

Häkkinen a Red Bull "meglepő" hibáját taglalja
Tekintettel Verstappen és a Red Bull dominanciájára a 2022-es szezon nagy részében, Häkkinen nem számított ilyen hibára az osztrák istállótól.

- mondta Häkkinen az Unibetnek írt rovatában.

"Elég szokatlan, hogy egy csapat arra kéri a versenyzőt, hogy szakítsa meg a kvalifikációs kört, különösen azt, ami valójában elég jól nézett ki, majd rájön, hogy nincs elég üzemanyag egy újabb kör teljesítéséhez. Kínos volt. A Red Bull az egész szezonban nagyon erős volt operatívan, szóval ez eléggé meglepő volt tőlük."

Szingapúr "felejthető hétvége" volt Verstappen számára
Az időmérős probléma azt eredményezte, hogy Verstappen a 8. helyen állt rajthoz a vasárnapi futamon, amelyet egy órával elhalasztottak a heves esőzések miatt. A 2021-es világbajnok számára a középmezőnyben zajló csata következett, aminek eredményeképpen a hetedik helyen fejezte be a versenyt. Häkkinen arra számít, hogy Verstappen már alig várja, hogy továbblépjen a hétvégén, és előre tekintsen a közelgő Japán Nagydíjra.

- nyilatkozta a korábbi F1-es pilóta.

Häkkinen: Még a világbajnokok is hibázhatnak
A finn úgy véli, hogy a Verstappen és Lewis Hamilton által a verseny során elkövetett botlások is rávilágítanak arra, hogy mennyire trükkösek voltak a körülmények.

"Mind Max, mind Lewis hibái megmutatták, milyen fantasztikus munkát végeztek a többiek!"

- tette hozzá a Häkkinen.

Forrás