Vágólapra másolva!
Az FIA elárulta, hogy a labdarúgás és a rögbi tanulságait vette alapul a Forma-1-es versenyirányítás modernizálásához. Ez az irányító testület új, versenyigazgatói fejlesztési programjának (RDDP) az első szakasza, amelynek célja az F1-es futamokon a versenyigazgatói hatékonyság növelése.

Az Olasz Nagydíj után az RDDP a versenyfelvételek és adatok felhasználásával tartott megbeszélést a hivatalos személyekkel, hogy meghatározzák azokat a kulcsfontosságú területeket, amelyeken javítani lehet az F1-es versenyek lebonyolításában.

Az FIA kijelentette, hogy "levonta a tanulságokat" a labdarúgásban és a rögbiben alkalmazott játékvezetői eljárásokból, beleértve a VAR-rendszer (Video Assisted Referee) használatát is.

A hétvégi Abu-Dzabi Nagydíjon már a Premier League, (az angol labdarúgó-bajnokság) és az FA Women's Super League játékvezetőit biztosító Professional Game Match Officials Limited (PGMOL) tagjai is jelen lesznek, hogy betekintést kapjanak a Forma-1-es versenyek működéséről.

Így néz ki a videobíróhoz szükséges kamerarendszerek egy része, amelyet a Forma-1-be is átemelhetnek Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az FIA a jövő versenyigazgatóit és a hivatalos személyeit is kiképzi
Az RDDP a jövő versenyigazgatóinak és tisztségviselőinek a képzését is megalapozza, a célok között szerepel a "versenyirányítás és a stewarding teljesítményének számszerűsítése" az FIA szándékai szerint. Ez azt jelenti, hogy kiértékelhetővé válna egy-egy pozícióban dolgozó személy elvégzett munkájának a hatékonysága, pontossága, és egyéb tényezők statisztikai adatokká alakítása .
Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke így nyilatkozott:

Forrás