Damon Hill: Vettel vissza fog térni az F1-be

Sebastian Vettel, Abu Dhabi, 2022
Sebastian Vettel of Germany and Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team driver before on his last race at Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix on Nov 20, 2022 in Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto) (Photo by Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Vettel a 2022-es szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon 15 év után távozott az F1-ből. Az utolsó futamán a kilencedik helyről rajtolva a 10. helyen végzett, és ezzel megszerezte utolsó pontját a Forma-1-ben.Ez egy újabb erős teljesítményt jelentett Vetteltől, aki hat pontszerző helyezést - és többször a nap versenyzője címet is - is bezsebelt a szezon második felében, miután júliusban bejelentette visszavonulását.

Damon Hill úgy véli, hogy Sebastian Vettel visszatér a Forma-1-be, annak ellenére, hogy visszavonult a sportágtól.

Továbbá azt is felvetette, hogy a pszichológia szerepet játszhatott abban, hogy Vettel elkezdett jól teljesíteni, rögtön azután, hogy úgy döntött: elhagyja a sportágat.

- mondta Hill az F1 Nation podcastnek.
"Ha van bennük egy aprócska kétség... Mondjuk, kételkedsz abban, hogy akarsz-e még versenyző lenni, és nem élvezed, akkor nagyon nehéz jól teljesíteni.

Miután Vettel meghozta ezt a döntést, hogy 'Oké, nem leszek többé autóversenyző', hirtelen visszatért a jó teljesítménye - ez az én elméletem -, visszatért ahhoz, hogy élvezze amit csinál, és csak a vezetés kedvéért üljön autóba. És láss csodát, hirtelen a teljesítménye is a helyére került."

Hill: Vettelt nem utoljára láttuk
A négyszeres világbajnok még nem döntötte el, hogy milyen irányban folytatja a Forma-1-et követően, de mivel az elmúlt években arról vált ismertté, hogy különböző témákban szólalt fel, legyen az a környezetvédelem, vagy egyéb társadalmi problémák, valószínűnek tűnik, hogy aktivista tevékenysége folytatódni fog. Hill arra számít, hogy a négyszeres világbajnok még valamilyen módon hozzá fog járulni a Forma-1-hez.
"Nem láttuk őt utoljára" - nyilatkozta Hill.

Vettel "felszabadító, de ijesztő" változás előtt áll
Hill úgy véli, hogy Vettel most, hogy az F1-től eltávolodik, képes lesz hátralépni és átlátni a dolgait.

- folytatta az 1996-os világbajnok.

Vettelnek a sportban eltöltött 15 éves pályafutása során először nem lesz Forma-1-es szezonja, amire készülnie kell, így Hill szerint jövőre új tapasztalatokkal kell szembenéznie.

"2023 elején felébredhet, és a saját menetrendjét készítheti el, ami felszabadító, de egyben elég ijesztő is"

- tette hozzá Hill.

Forrás