A kínos ütközés után döbbenetes gyűlölethullám érte Alonso csapatát

Forma-1, Fernando Alonso, Alpine
SP - Sao Paulo - 11/10/2022 - FORMULA 1 GP BRAZIL 2022, FREE TRAINING - The Spanish driver Fernando Alonso of the Alpine team during training 1 of the Sao Paulo Grand Prix held at the Interlagos Circuit by the Formula 1 world circuit in the 2022 season Photo: Duda Bairros/AGIF (Photo by Duda Bairros / AGIF / AGIF via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alpine közzétette, mennyi bántalmazó megjegyzés érkezett hozzájuk az online térben Fernando Alonso és Esteban Ocon ütközése után, de állítják, hogy ezt nem hagyják annyiban. A csapatfőnök egyúttal kritizálta a pilótákat is.

Idén már többedik alkalommal keveredtek konfliktusba a pályán egymással az Alpine versenyzői, aminek következtében egyikük sem szerzett pontot a brazíliai sprintfutamon. Esteban Ocon manővere miatt Fernando Alonso első szárnya megsérült, ami heves, több esetben szitkozódó reakciókat váltott ki a közösségi médiában. Az Alpine közleményben ítélte el az általuk tapasztalt kártékony viselkedést.

„A közösségi média felületeinken a sprintfutam után 882 mérgező hozzászólást kaptunk, ebből 162 súlyosan mérgező volt. Ez teljesen elfogadhatatlan" – áll a közleményben.

„Lépéseket teszünk azon egyének és csoportok ellen, amelyek a pilótáinkat, csapattagjainkat vagy szurkolóinkat bántó, vagy erre buzdító tartalmakat gyártanak vagy terjesztenek."

Az Alpine-nál nem a legjobb a hangulat Forrás: AGIF via AFP/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

Azt nem tudni, hogy az Alpine mely tagjait inzultálták virtuálisan. Az FIA egyébként pont a héten jelentette be, hogy mesterséges intelligencia segítségével próbálják kiszűrni a bántalmazó tartalmú hozzászólásokat az online térből.

A csapatfőnök egyúttal megdorgálta a pilótákat, akiknek feladata most az lenne, hogy az istállónak megszerezzék a 4. helyet a konstruktőri bajnokságban.

„Estebannak és Fernandónak is jobban kellene tisztelnie a csapat fantasztikus erőfeszítéseit azzal, hogy elkerülik az ütközést a pályán és azt, hogy ártanak a csapat teljesítményének. Mindketten cserben hagyták a csapatot" – jelentette ki Otmar Szafnauer.

Az Alpine a szezon nagy részében erőfölényben volt a McLarennel szemben, mégis csupán 5 pont az előnyük a tabellán két futammal az idény vége előtt.