Vágólapra másolva!
George Russell és Lando Norris a hatodik és a hetedik helyről indulhat az Abu-Dzabi Nagydíjon, az időmérő után pedig egymást ugratták a McLaren pilótájának múlt heti, brazíliai balesetével.

Norris a Sao Pauló-i Nagydíj elején ütközött össze Charles Leclerc-rel, amiért ötmásodperces büntetést kapott – amiről utólag úgy nyilatkozott, hogy szigorúnak érzi, mert szerinte versenybaleset történt –, később pedig műszaki hiba miatt fel is kellett adnia a futamot.

Abu-Dzabiban nem sikerült a múlt héten, betegen elért negyedik helyet megismételnie az időmérőn, de így is a középmezőny éléről, a hetedik pozícióból rajtolhat – honfitársa, George Russell mögül. A Mercedes pilótája éppen nyilatkozott a Sky Sports-nak, amikor Norris is megérkezett a stábhoz, így a két pilóta egymással is elkezdett beszélgetni.

Russell megkérdezte versenytársát, ő indul-e a hetedik helyről, majd amikor a mclarenes igennel válaszolt, elmondta, akkor jobb lesz, ha óvatosan tekintget a tükrébe holnap.

– vágott vissza honfitársának Norris, amire Russell előbb azzal viccelődött, hogy „úgy hallottam, a te hibád volt", ám később igazat adva neki elmondta, szerinte is csak versenybaleset történt.

Norris később a saját abu-dzabi időmérőjét is értékelte.
„Jó kvalifikáció volt, azt hiszem, ma mindent kihoztam az autóból, szóval boldog vagyok.

Jó kiindulási helyünk van, vasárnap pedig ezt kéne átalakítanunk pontokra" – emelte ki Norris, utóbbi pedig azért is lenne fontos a McLarennek, mert a csapatnak még van némi esélye arra, hogy megelőzze a 19 ponttal előtte járó Alpine-t a konstruktőri pontversenyben.

Forrás és forrás