Vágólapra másolva!
Charles Leclerc elárulta, hiába a Ferrari elnöke, John Elkann által megszabott tágabb határidő, ő már 2023-ban világbajnok akar lenni. A monacói pilóta elmondta, miben fejlődött az idei évre, és a távolabbi jövőjét érintő kérdésre is válaszolt.

Bár az első három futam után joggal bizakodhatott, Charles Leclerc végül olyannyira messze volt az idei világbajnoki cím megszerzésétől, hogy jelenleg a második helyért folytatott küzdelemben sem áll jól. A 25 éves versenyző ettől függetlenül legalább néhány hónap erejéig belekóstolhatott a végső győzelemért folytatott csatába, ami egészen biztosan hasznos tapasztalat a számára.

Leclerc türelmetlen és már jövőre eredményt akar Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Annál is inkább, mert jövőre adott esetben újabb, az ideinél sokkal nagyobb esélye lehet megszakítani a Ferrari immáron 15 éve tartó egyéni vb-cím nélküli sorozatát. A monacói versenyzőnek még akkor is ez a célja, ha John Elkann, a Ferrari elnöke nemrég ennél sokkal tágabb határidőt szabott meg.

– nyilatkozta Leclerc aMotorsport.com olasz kiadásának adott interjújában. –Rendkívül türelmetlen vagyok, fel fogok készülni, és mindent megteszek azért, hogy 2023-ban világbajnok legyek.”

Leclerc minden idők leghosszabb szezonjában küzdhet meg a világbajnoki címért, hiszen a tervek szerint 2023-ban rekordot jelentő 24 futamot rendeznek. A hosszú és sűrű versenynaptár minden versenyző számára hatalmas kihívást jelent, de a Ferrari pilótája elárulta, az elmúlt időszakban sokat fejlődött ennek kezelésében, ami akár még hasznára is lehet.

„Fárasztó, de ez nem olyan jellegű fáradtság, mint ami egy kimerítő, edzőteremben töltött nap után jelentkezik – magyarázta. – Sokkal inkább fokozatosan [jön elő], és ezt tavalyig rosszul kezeltem. Nem tudtam megmondani, mikor van szükségem szünetre, hogy három nyugodt nap erejéig otthon maradjak, valami miatt mindig elfoglalt voltam. Idén éreztem, hogy kell néhány csendes pillanat, és láttam az előnyeit.

Felmerül a kérdés, hogy a Ferrari iránt táplált érzelmek ide vagy oda, Leclerc elgondolkozik-e a csapatváltáson, amennyiben nem jár sikerrel a következő néhány évben. Az ötszörös futamgyőztest 2024-ig köti szerződés a maranellóiakhoz, de még nem érzi úgy, hogy foglalkoznia kellene az azt követő időszakkal, és ezúttal is hangsúlyozta, hogy jelenlegi csapatával szeretne eredményes lenni.

Leclerc a Ferrari színeiben szeretne világbajnokságot nyerni Forrás: AFP/Rodrigo Arangua

„A 2024-es szezon végéig van szerződésem, és ma még nagyon távolinak látom ezt a pontot – jelentette ki. – Mindig is szerettem a Ferrarit, ezzel a csapattal akarok világbajnoki címet nyerni, és ezt minél hamarabb szeretném megtenni. Amikor eljön az ideje, el fogok gondolkodni a jövőn, de imádom ezt az istállót.”