Ijesztő jelenet, komoly sérülés is történhetett volna Sainz kerékcseréjénél

Forma-1, Carlos Sainz, Ferrari, Ausztrál Nagydíj 2022, péntek, kerékcsere
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr comes for a pit stop during the second practice session ahead of the 2022 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 8, 2022. (Photo by Paul Crock / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Carlos Sainz úgy indult el az egyik kerékcseréje után az Abu-Dzabi Nagydíj második szabadedzésén, hogy egy szerelő még nem vette le a kezét a kerékről, ám szerencsére nem lett belőle baj.

Nem alakult biztatóan a Ferrari számára az Abu-Dzabi Nagydíj pénteki napja, hiszen a második szabadedzésen Charles Leclerc a harmadik, míg Carlos Sainz a hatodik helyen zárt, és úgy tűnik, hogy a két rivális istálló egy körön és a versenytempót tekintve is gyorsabb náluk. Ennek ellenére örülhetnek, hogy most ez a legnagyobb gondjuk.

Szerencsére senki nem sérült meg Sainz kerékcseréje után Forrás: AFP/Paul Crock

A spanyol pilóta egyik kerékcseréje után ugyanis ijesztő jelenetsor zajlott le a bokszutcában. Sainz úgy indult el, hogy az egyik szerelő még fogta a jobb első abroncsot. A 28 éves versenyző azonnal rákérdezett, hogy mindenki jól van-e, és

mérnöke szerencsére megnyugtatta, hogy nem történt baj.

A bokszutcában időről időre előfordulnak balesetek, a közelmúltban pont a Ferrarival történt egy ennél sokkal rosszabb kimenetelű incidens. Kimi Räikkönen dobogós helyen haladt a 2018-as Bahreini Nagydíjon, amikor a második kiállása során túl hamar engedték ki. Az csak a kisebbik baj volt, hogy mivel nem volt megfelelően rögzítve az egyik kerék, fel kellett adnia a versenyt, hiszen az eset következtében eltört az egyik szerelő lába.

Sainz úgy érzi, még sokat kell javulnia, és Charles Leclerc sem volt elégedett.

„A versenytempóval küszködtünk kicsit a gumikopás miatt, bár számítottunk erre" – értékelt a monacói.