Pérez keményen beszólt a Red Bull riválisainak

Forma-1, Abu-Dzabi Nagydíj 2022, szombat, Max Verstappen, Sergio Pérez
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (L) greets teammate Red Bull's Mexican driver Sergio Perez (R) after the qualifying session on the eve of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at the Yas Marina Circuit in the Emirati city of Abu Dhabi on November 19, 2022. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
A mexikói kiállt a sokat szidalmazott csapattársa, Max Verstappen mellett, miután a hollandot rengeteg kritika érte a bikások költségplafon-túllépése kapcsán.

Miután kiderült, hogy a Red Bull megsértette a költségvetési szabályokat és átlépte a felső határt 2021-ben, többen amiatt kezdték kritizálni a csapatot, hogy ez tisztességtelen előnyhöz juttatta a vb-címig vezető úton Verstappent. Pérez azonban igazságtalannak tartja ezeket a kritikákat, és egyáltalán nem gondolja, hogy csapattársa a túlköltekezés miatt nyerte meg első bajnoki címét.

Pérez csapattársa pártját fogta a kritikákkal szemben Forrás: AFP/Ben Stansall

„Ha a tényeket nézzük, Max nem emiatt nyerte meg a bajnokságot, ugyanis semmiféle teljesítményelőnyt nem kaptunk tőle – nyilatkozta a mexikói. – Azok a csapatok, amelyek ezt szeretnék kihasználni azzal, hogy rossz színben tüntetik fel a Red Bullt, egyszerűen

Az idei pontverseny harmadik helyén végző pilóta kitért arra is, hogy egy riporterük miatt a Mexikóvárosi Nagydíj során Verstappen és a teljes Red Bull bojkottálta a Sky televíziós csatornát – Pérez elmondta, hogy ő is támogatta azt a bojkottot.

„Mindannyiunknak vigyázni kell arra, mit mondunk: a sofőröknek és a médiának is. A hírközlés ettől is függ, hogy rossznak vagy normálisnak minősül – mondta a mexikói. – Úgy gondolom, hogy mi is szerepet játszunk abban, hogy mi jelenik meg a médiában, márpedig a közösségi média egyre mérgezőbb, úgyhogy