Vágólapra másolva!
Lando Norris kihagyja a brazíliai hétvége előtti médianapot, miután feltehetőleg ételmérgezés miatt rosszul lett. A McLaren optimista azt illetően, hogy a brit versenyző részt tud venni a hétvége érdemi részén, de a negatív forgatókönyvre is megvan a tervük.

A McLaren bejelentette, hogy Lando Norris nem vesz részt a Sao Pauló-i Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az eseményre a 23. születésnapját a futam napján ünneplő versenyző is hivatalos lett volna Max Verstappennel, Esteban Oconnal, Lance Stroll-lal és Kevin Magnussennel együtt.

Norris rosszullét miatt kihagyja a sajtónapot Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Norris rosszullét miatt hagyja ki a médianapot, ennek oka a gyanú szerint ételmérgezés. A McLaren versenyzője ennek következtében a hotelszobában pihen, és igyekszik a megfelelő állapotba kerülni ahhoz, hogy autóba ülhessen.

Ez utóbbit illetően a McLaren optimista,

hiszen a rövid közleményükben úgy fogalmaztak, hogy „arra számítunk, hogy holnap visszatérhet a pályára”. Persze nyilvánvaló, hogy a wokingiaknak ezzel párhuzamosan egy vészforgatókönyvet is ki kell dolgozniuk.

A McLarennek két tartalékpilótája van Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries személyében. Sajtóértesülések szerint utóbbit fogják beültetni, amennyiben Norris kénytelen lesz kihagyni a hétvégét.

A holland pilóta idén egyszer már beugrott, amikor a vakbélműtéten áteső Alexander Albont kellett helyettesíteni a Williamsben az Olasz Nagydíjon.

Akkor bravúros teljesítménnyel a kilencedik helyen ért célba élete első F1-es versenyén, ami alighanem nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a 2023-as évre állandó ülést kapott az Alpha Taurinál.

Nem kizárt, hogy De Vriesnek ismét be kell ugrania Forrás: NurPhoto via AFP/Luca Rossini/LiveMedia/NurPhoto/Luca Rossini

Amennyiben most is szükség lesz a szolgálataira, a monzai alkalomhoz hasonlóan ezúttal is csak egy szabadedzése lesz megbarátkozni az autóval. Brazíliában ugyanis sprintfutamos hétvégét rendeznek, így az első gyakorlás után az időmérő fog következni pénteken. Ez egyben azt is jelenti, hogy Norris szombaton már nem ülhet vissza a McLarenbe, amennyiben az első napot mégis ki kell hagynia.