Vágólapra másolva!
Ralf Schumacher úgy véli, hogy a Haas Forma-1-es csapata a 2023-as idényben esetleg ejthetné Kevin Magnussent. Az egykori F1-es pilóta védelmébe vette unokaöccsét, és igyekszik kiemelni Mick Schumacher erényeit. Mindezt annak érdekében, hogy a hétszeres német világbajnok fia a Haas versenyzője maradhasson, miután a hírek szerint elég nagy eséllyel szeretne tőle megválni a csapat. 

A következő szezonra a Haasnál jelenleg a rajtrács egyik utolsó helye szabad, és várhatóan vagy a jelenlegi versenyző, Mick Schumacher - Ralf unokaöccse -, vagy Nico Hülkenberg kapja meg. Kevin Magnussen "többéves" szerződést kötött a csapattal, így az ő távozása igen valószínűtlen. A hatszoros nagydíjgyőztes Ralf azonban felvetette, hogy a Haasnak talán jobb lenne megtartani Schumachert, Magnussen helyére pedig Hülkenberget ültetni.

Schumacher Magnussenről
Mick Schumacher második F1-es szezonját tapossa, viszont a sorozatos hibái miatt folyamatos kritika éri. Jeddában, Monacóban és Szuzukában elkövetett koccanások miatt Günther Steinertől nyilvános dorgálást is kapott.

Mick Schumacherrel kapcsolatban hatalmas az elvárás, sokan szeretnék ha édesapja nyomdokaiba lépne Forrás: Twitter

Formája azonban a szezon felénél javult, Silverstoneban és az Osztrák Nagydíjon elért erős pontszerző helyezések segítették a sportban maradását.

Ralf Schumacher a Sky Germany-nak nyilatkozva ezt a formajavulást tekinti Mick Schumacher megtartása mellett szóló érvnek.

- mondta Schumacher.

Ralf Schumacher amikor csak teheti, kiáll az unokaöccse mellett Forrás: AFP/Erwin Scheriau

A júliusi Brit Nagydíj óta Schumacher több futamon végzett Magnussen előtt, mint fordítva, bár a dán többször szerzett pontot. A Mexikói Nagydíjig Magnussen 24 ponttal a 13. helyen áll a pilóták bajnokságában, míg Schumacher 12 pontjával a 16. helyen szerepel.
Forrás