A Red Bull csapatfőnöke szerint Ricciardo hülyeséget csinált

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Pole position qualifier Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner in parc ferme during qualifying for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2018 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Négy év távollét után Daniel Ricciardo 2023-ban visszatér a Red Bull Racinghez, még ha csak harmadik pilóta szerepében is. Christian Horner csapatfőnök tárt karokkal fogadta korábbi pilótáját, és azzal viccelődött, hogy az ausztrál valami hülyeséget csinált, amikor a 2018-as Forma-1-es szezon után elhagyta a csapatot. 

"Daniel tinédzserként csatlakozott hozzánk, mondhatjuk, hogy a csapattal nőtt fel.

Nagy sikere volt nálunk, mindenki szerette, aztán csinált egy hülyeséget, és elment néhány másik csapathoz versenyezni, de igazából sosem működött"

- mondta Horner a The Mirrornak.

Ricciardo és Horner kapcsolata túlmutat főnök-beosztott viszonynál Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

A Red Bull csapatfőnöke azonban örül, hogy Ricciardo visszatért a csapathoz.

"Daniel nagyszerű személyiség és hatalmas karakter.

Úgy éreztük, az a helyes döntés, hogy visszahozzuk a csapatba, így újra jól érezheti magát és újra felfedezheti a Forma-1-es pilótalét örömét, nem pedig a stresszt kell majd kezelnie."

Ricciardo öt évet töltött a Red Bullnál, miután 2014-ben a testvércsapattól, a Toro Rossótól az istállóhoz került. Max Verstappen felbukkanása azonban nem igazán motiválta, bármennyire is jól kijöttek egymással, a váltás mellett döntött. Előbb a Renault-hoz igazolt, majd a McLaren mellett döntött, onnan tér most vissza a Red Bullhoz.