Hazája védelmi miniszterének nevezte a remeklő pilótáját az Alpine csapatfőnöke

Forma-1, Esteban Ocon, Alpine, Lewis Hamilton, Mercedes, Japán Nagydíj 2022, futam
Alpine's French driver Esteban Ocon drives in front of Mercedes' British driver Lewis Hamilton (L) during the Formula One Japanese Grand Prix at Suzuka, Mie prefecture on October 9, 2022. (Photo by Toshifumi KITAMURA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az idei teljesítményéért nagy dicséretet kapott Otmar Szafnauertől Esteban Ocon, aki nem tiltakozott az Alpine főnöke által adott új titulus ellen.

Pályafutása egyik legjobb szezonját teljesítette Esteban Ocon annak ellenére, hogy a 2021-es mogyoródi futamgyőzelmet megközelítenie sem sikerült. Noha közrejátszott csapattársa, Fernando Alonso sorozatos balszerencséje, sokatmondó, hogy 11 ponttal megelőzte a kétszeres világbajnokot, így Lando Norris mögött a második legeredményesebb volt az élcsapatok versenyzőit nem számítva. Nem meglepő módon Otmar Szafnauer is elégedetten értékelte Ocon idényét.

Ő azonban olyankor is odatette magát, és kiváló teljesítményt nyújtott – nyilatkozta az amerikai csapatvezető. –

A Mercedes egyértelműen gyorsabb volt, nézzék csak meg, hogy hol zárták a szezont. Esteban azonban mégis maga mögött tartotta. Briliáns volt."

Esteban Ocon kiegyensúlyozott teljesítménye hozzásegítette az Alpine-t a konstruktőri pontverseny 4. helyéhez Forrás: AFP/Ben Stansall

„Tudom, hogy ez Checo [Sergio Pérez] beceneve, de talán

– mondta viccelődve Szafnauer.

Miután Szafnauer sajtótájékoztatója véget ért, éppen Ocon kopogtatott be hozzá, hogy megajándékozza az egyik 2021-es versenyzői overáljával. Szafnauer gyorsan el is mondta neki az új ötletét,

Ocon pedig úgy reagált, hogy nincs ellenére a „ministre de la défense" jelző.