Elképesztő lesz: a korábbi F1-es világbajnok 2010 óta nem látott szezont jósol

Forma-1, Jenson Button, 2018, Silverstone
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Santander Ambassador Jenson Button is pictured during the 20th Anniversary of the Formula Student competition at Silverstone Circuit on July 14, 2018 in Northampton, England. (Photo by Patrik Lundin/Getty Images for Santander)
Vágólapra másolva!
A 2009-es világbajnok Forma 1-es világbajnok, Jenson Button szerint óriási lesz a 2023-as szezon, még úgy is, hogy évekbe telhet, amíg a költségsapka eléri kívánt hatását. Ennek ellenére már most háromcsapatos bajnoki harc várhat ránk.

A hibrid erőforrások 2014-es bevezetése óta az egyetlen olyan év 2021 volt, amikor két istálló komoly harcot vívott a világbajnoki címért, akkor a Mercedes és a Red Bull csatázott, végül előbbi megvédte a címét.

A 2009-es F1-es világbajnok szerint jövőre ez végre megváltozhat, ami azért is nagy dolog, mert legutóbbi alkalom, mikor nem kettő, hanem akár három istálló is versenyképes autót tudott építeni, még 2010-ben volt.

Jenson Button elképesztő szezonra számít Forrás: Getty Images for Santander/2018 Getty Images/Patrik Lundin

De szerintem azoknak is lesz esélye, akik jelenleg a mezőny végéhez vannak közelebb. Viszont a megfelelő emberekkel és jó versenyzőkkel bármi lehetséges" – mondta Button, aki hozzátette, van esély arra, hogy végre ismét többcsapatos legyen majd a harc.

"A háromcsapatos harc óriási lenne, mert minél többen vannak az esélyesek között, annál jobb.

Ha a csapaton belül feszül egymásnak a két pilóta, az is jó, de ki ne szeretné a többcsapatos küzdelmet. A legutóbbi alkalom, mikor három istálló is versenyképes autót tudott építeni, még 2010-ben volt. Akkor ugye a McLaren, a Ferrari és a Red Bull harcolt a világbajnoki címért.

- árulta el a korábbi versenyző, aki a Sky Sports szakértőjeként nyilatkozott a csatornának.