A McLaren vezére szerint Norris nem kapja meg a kellő elismerést

Forma-1, Zak Brown, Lando Norris, McLaren Racing, Spanyol Nagydíj
Zak Brown, Executive Director, McLaren, and Lando Norris, McLaren, in the garage
Vágólapra másolva!
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown méltatta a csapat fiatal brit versenyzőjét, Lando Norrist, akinek egykörös tempóját szerinte nem ismerik el eléggé a szakmában.

Norris tulajdonképpen már a 2019-es debütálása óta folyamatosan résztvevője a Q3-as csatáknak. Idén 16 alkalommal került be a legjobb tízbe, és a top három csapatot képviselő versenyzőket leszámítva csak Fernando Alonso tudta ezt többször megtenni nála a maga 18 Q3-as szereplésével.

Emellett pedig Norris az évek során, de különösen tavaly, többször is hatalmas meglepetést okozott egy-egy igazán kiugró időmérős körrel, amellyel sokkal jobb helyre kvalifikálta magát, mint amire az autója képes lett volna.

A McLaren vezére, Zak Brown is az egykörös tempót emelte ki, de szerinte Norris versenyei is sokat fejlődtek 2022-ben. "Egyre jobb és jobb lesz.

mondta az 51 éves szakember.

Zak Brown szerint Lando Norris nem kap elég elismerést Forrás: Steven Tee

"Amikor a Q3-ban szükség van rá, akkor bumm, odateszi magát, és mi csak annyit tudunk kérdezni, hogy mégis honnan jött ez?

Egyértelműen eggyé vált az autóval és a csapattal. Hihetetlen kvalifikációs köröket tud összerakni, ha pedig megnézem a versenyteljesítményét, az fényévekkel jobb most, mint amikor az első szezonjában volt" - méltatta a tehetséges pilótát Brown.

Norris 2023-ban karrierje során először lesz a tapasztaltabb csapattárs, hiszen a 21 éves ausztrál Oscar Piastri újoncként fog bemutatkozni a McLarennél. Brown szerint a tapasztalat és a fiatalság remek kombinációt alkot majd a csapatnál.

mondta Brown.

Forrás