Elindultak a találgatások: az F1 vezérkara így pótolná a kieső kínai nagydíjat

Forma-1, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Portugál Nagydíj
PORTIMAO, PORTUGAL - MAY 02: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 battle for position during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on May 02, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mint ismert, törölték a Kínai nagydíjat a 2023-as naptárból, így zsinórban negyedik alkalommal sem rednezik meg a sanghaji versenyhétvégét. A találgatások máris elindultak arról, mely helyszínnel tölthetik fel a megüresedett helyet az F1-ben.

Az F1 még pénteken közölte, hogy a Kínai nagydíjat 2023-ban sem rendezik meg az ország szigorú COVID-protokollja miatt. Kínában változatlanul szigorú intézkedések vannak érvényben a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, ezek pedig jelentősen megnehezítik a nagyszabású rendezvények megtartását az ázsiai országban.

A versenysorozat vezetősége azon dolgozik, hogy pótolni tudja a sanghaji futamot egy másikkal, s amint ebben az ügyben sikert érnek el, azonnal tájékoztatják majd a nyilvánosságot.

„A Forma-1 mérlegeli az alternatív lehetőségeket a 2023-as naptárban keletkezett üres hely betöltésére, és hamarosan friss hírekkel szolgál" – írták.

Portiamo lehet ismét a beugró Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Sajtóértesülések szerint a portugáliai Portimao versenypályának van a legnagyobb esélye arra, hogy betöltse a kínai futam törlése miatt keletkezett üres helyet. A portugál helyszín 2020-ban és 2021-ben is rendezhetett Forma-1-es futamot, akkor is "beugróként".

Érdekesség, hogy Isztambul is érdeklődhet az üres hely iránt - írja a The Race. A törökök már a Francia Nagydíj kiesése kapcsán is szerettek volna kiharcolni maguknak egy állandó helyet, ám a hosszú távú szerződésből semmi sem lett végül.

A jövő évi F1-es versenynaptár eredetileg rekordot jelentő, 24 futamot tartalmazott, a Kínai Nagydíj április 16-i dátummal szerepelt benne. Az év harmadik futamát április 2-án Ausztráliában rendezik, utána egyelőre április 30-ai dátummal Azerbajdzsán következik, míg április 16-a felszabadult.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!