Hamilton kifejtette, miért volt mérges a Mercedesre a futamon

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, 2022, George Russell
The third placed Mercedes' British driver George Russell celebrates beside Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc on the podium after the 2022 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 10, 2022. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
George Russell a harmadik, Lewis Hamilton pedig a negyedik pozícióban fejezte be a melbourne-i futamot, amivel megerősítették a Mercedes helyét a konstruktőri tabella második helyén.

Elégedetten zárhatta a hétvégét a konstruktőrök között nyolcszoros címvédő csapat, miután a bahreini szezonnyitót követően Melbourne-ben is a maximumot hozták ki a versenyükből: George Russell 3., Lewis Hamilton 4. lett. Bár nem az övék a második legerősebb autó, Max Verstappen újabb kiesésének köszönhetően megőrizték a 2. helyet a konstruktőri bajnokságban.

Lewis Hamilton nem volt szerencsés, de hiba nélkül hozta be a Mercedest a negyedik helyen Forrás: AFP/Paul Crock

"Gratulálok a csapatnak, mert nagyszerű munkát végeztek – nyilatkozta Hamilton az F1TV-nek. – Ennél előrébb reálisan nem végezhettünk volna, hiszen Checo [Pérez] és főleg Charles [Leclerc] is sokkal gyorsabb volt nálunk. A biztonsági autós szakasznál balszerencsém volt, hogy George elém került, de örülök, hogy dobogóra állhatott."

A brit reagált arra is, hogy mit értett azon a csapatrádión a futam derekánál, hogy "nehéz helyzetbe hoztok engem".

"Szóltak a fülemre, hogy túlmelegedik a motor, úgyhogy vegyek visszább, és maradjak a pozíciómban. Ezért voltam kicsit mérges, de összességében megértem a döntést, és így is elértünk két jó helyezést."

Csapattársa, az idei első, összességében pedig második pódiumát szerző Russell is egyetértett a hétszeres világbajnokkal, hogy a csapat nagyban hozzájárult a lehető legjobb eredményhez.

George Russell elégedett lehet élete második dobogójával Forrás: AFP/William West

"Hálás vagyok a csapatnak az egész hétvégéért, ez egy jó visszacsatolás Brackleybe, hogy szép munkát végeznek – mondta a Sky Sportsnak Russell. –

Ennek ellenére szereztük meg a harmadik és a negyedik helyet, ami ugyan még mindig nem a végső célunk, de ezen az úton kell továbbmennünk."

A fiatal brit arra is kitért, hogy hogyan érintette őt az utasítás, miszerint a gumik védelme végett engedje el Pérezt.

"Mint versenyző, nyilván szerettem volna védeni a pozíciómat, nem pedig elengedni őt. A csapat azonban biztosan látta, hogy a futam végére komoly gondjaim lennének, ha tovább erőltetem, úgyhogy meg kell értenem a döntésüket, hiszen akár a dobogóról is lemaradhattam volna."