Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Nagydíj időmérője után Max Verstappen elárulta, hogy egész hétvégén nem érezte jól magát az autóban. Sergio Pérez a gumistratégiával nem volt elégedett, Charles Leclerc-nek pedig azért is édes volt a pole pozíció, mert korábban nem ez a pálya volt a kedvence.

Charles Leclerc az idény során másodszor indulhat a pole pozícióból, miután az Ausztrál Nagydíj időmérőjén a két Red Bullt megelőzve ő végzett az élen. A monacói pilóta viszonylag nagy különbséggel, közel 3 tizeddel verte meg Max Verstappent.

Verstappen egész hétvégén nem volt magabiztos Forrás: AFP/Paul Crock

Egész hétvégén úgy tűnt, hogy a Ferrari egy lépéssel a Red Bull előtt jár, így ebből a szempontból nem történt meglepetés. Mindez pedig nem véletlen, ugyanis Verstappen elárulta, hogy az első szabadedzés óta nem elégedett az RB18-assal.

Eddig egész hétvégén nem éreztem jól magam az autóban

– nyilatkozta a leintés utáni interjúk során. – Egy olyan kör sem volt, melynek során magabiztos voltam, szóval kissé küszködősen alakult. Persze a második hely még mindig jó eredmény, de nem érzem úgy, hogy el tudok menni a határig, szóval megpróbálom kielemezni.”

A holland versenyző pénteken optimista volt a futammal kapcsolatban, és ez most sem változott. „Ami a versenytempót illeti, valószínűleg minden stabilizálódik egy kicsit – folytatta. – Ez a hétvége eddig hektikusan alakult számomra. Természetesen elégedett vagyok a második hellyel, ugyanakkor csapatként többet akarunk.”

Sergio Pérez a 3. pozíciót szerezte meg, bár esetében ez még nem biztos, ugyanis sárga zászló alatti gyorshajtás miatt vizsgálják a mexikói versenyzőt. A 32 éves pilótát zavarták a megszakítások, és az időmérő harmadik szakaszának elején sem volt maradéktalanul elégedett.

A Q1-ben és a Q2-ben jól alakultak a dolgok

– kezdte. – A piros zászlók miatt nagyon nehéz volt fenntartani a momentumot. A Q3 elején nem voltam elégedett a gumistratégiával, de a harmadik hely nem rossz holnapra.”

Pérez ritmusát megzavarták a megszakítások Forrás: AFP/Paul Crock

A vasárnapot illetően csapattársához hasonlóan Pérez is optimista, és szeretné, hogy a szurkolók is elégedettek legyenek a látottakkal. „Szerintem jó futam előtt állunk – vélekedett. – Remélhetőleg sokakat boldoggá teszünk, mert már most, szombaton is telt ház volt. Bízom benne, hogy jó versennyel fogjuk kiszolgálni őket.”

Leclerc a Bahreini Nagydíj után második alkalommal szerzett pole pozíciót, amivel megtörte a Ferrari 2007 óta tartó sikertelenségét a melbourne-i időmérőkön. A csapat mellett ráadásul magának a versenyzőnek sem kedvezett korábban ez a helyszín.

Jó volt, már csak azért is, mert korábban mindig szenvedtem itt versenyzőként, valószínűleg nem igazán feküdt nekem

– értékelt. – Keményen dolgoztunk, de a harmadik szabadedzés kicsit kaotikus volt számomra. Jó köröket raktam össze, de nem jött össze minden. A Q3-ban viszont sikerült mindent összeraknom, ami remek érzés, és nagyon örülök, hogy holnap a pole-ból indulhatok.”

Leclerc hozzátette, hogy nem várták, hogy ilyen gyorsak lesznek az időmérőn, de a futamot illetően azért kicsit tart a bikásoktól. „Jó vezetni az autót, de a Red Bull nagyon gyors volt sok üzemanyaggal a második szabadedzésen – hangsúlyozta. – Őszintén szólva meglepődtünk a kvalifikáción mutatott tempónk láttán. Holnap minden lehetséges, csak jól kell rajtolnunk, és utána remélhetőleg meg tudjuk tartani az első helyet.”