Vágólapra másolva!
A Kanadai Nagydíj több periódusában bosszankodott, ám később jól szórakozott az előzéseknél. Szerinte az 5. hely volt a legtöbb, amit kihozhatott a versenyből.

Drámai fordulat híján a kármentésről szólt a Kanadai Nagydíj Charles Leclerc számára, aki az utolsó rajtsorból az 5. helyre küzdötte fel magát. A Ferrari vb-címért harcoló pilótája úgy érzi, ennél több nem volt a napjában.

„A verseny eleje és a középső szakasza nagyon bosszantott, mert előbb felültem egy DRS-vonatra, majd Esteban [Ocon] mögé beragadtam, aki mindig remekül gyorsított ki a 10-es kanyarból [a hosszú egyenesre], nem tudtam megelőzni" – magyarázta az F1TV-nek. A DRS-vonat kifejezést arra használják, amikor több autó libasorban megy egymás mögött, és a végsebességet növelő eszközt szinte mindegyikük használhatja, így nagyon nehéz előzni.

Charles Leclerc bokszkiállása a Kanadai Nagydíjon Forrás: AFP/Jim Watson

„Kicsit többet kellett kockáztatnom, hogy behozzak valamennyit a veszteségből, de a táv vége szórakoztató volt, sokat előztem. Az 5. hely a legtöbb, amit elérhettünk."

A lassú kerékcseréről nem beszélt mérgesen, azt mondta, még ki kell vizsgálniuk, mi történt. Bár Sergio Pérez műszaki hiba miatt kiesett, Leclerc őt sem előzte meg a tabellán, Max Verstappennel szemben pedig 49 pontra nőtt a lemaradása.

A Sky arról kérdezte, a kereten felüli motorelemek beépítéséért járó büntetés nélkül szerinte tartotta-e volna a tempót Verstappennel. „Fogalmam sincs, nem láttam a Red Bullokat a versenyen, messzebb voltak tőlem" – felelte Leclerc.

„Azt nem tudom, ez elég lett volna-e a Red Bull legyőzéséhez. Egész szezonban szoros volt köztünk az állás, hogy ma is így alakult-e volna, azt nem tudom. De Carlos nagyon erősen ment."