Räikkönen újra látogatást tett a Forma-1 világában

Kimi Räikkönen, NASCAR
WATKINS GLEN, NEW YORK - AUGUST 20: Kimi Raikkonen, driver of the #91 Recogni Chevrolet, speaks to the media during a press conference prior to practice for the NASCAR Cup Series Go Bowling at The Glen at Watkins Glen International on August 20, 2022 in Watkins Glen, New York. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégi Olasz Nagydíjon a gyerekeivel együtt látták a paddockban. Korábbi versenymérnöke dolgozni is visszatér az F1-be.

Kimi Räikkönen úgy távozott a Forma-1-ből, hogy szinte mindenki arra számított, csak nagyon ritkán fog újra feltűnni a sportág rendezvényein. Eddig nem is kapták lencsevégre a nagydíjak során idén, de a hétvégi Olasz Nagydíjon megtört a jég: egy paddockban filmező szurkoló megörökítette, hogy a finn a két gyermekével elhagyja az egyik vendéglátó egységet (a videón a 33. másodperctől látható):

Räikkönen a visszavonulása óta főleg családjával tölti az időt, de csapatfőnöke egy motokrossz-istállónak, és augusztusban egy verseny erejéig belekóstolt a NASCAR-ba is. Monzai látogatását is jól leplezte, nem sokan vették észre.

Ha már szóba került a 2007-es világbajnok, a korábbi mérnöke,

Mark Slade is visszatér a Forma-1 körforgásába a Haasnál, és a következő versenytől Kevin Magnussen versenymérnöke lesz.

Slade annak idején ugyanilyen, illetve hasonló szerepkörben dolgozott együtt Räikkönennel a McLarennél és a Lotusnál.

Magnussent a szezon első felében Ed Regan segítette leginkább, de ő azóta irodai munkakört kapott, a tripla hétvége három futamán pedig Dominic Haines helyettesítette átmenetileg.