Az Alfa Romeo is bemutatta új, kívül-belül agresszív F1-es autóját

Alfa Rome F1 Team
Íme az Alfa Rome F1 Team Stake új, C43 kódjelű autója
Vágólapra másolva!
Negyedikként az Alfa Romeo F1 Team Stake is bemutatta a 2023-as idényre fejlesztett versenyautóját. A csapatvezetés, a tervezők és az eseményen résztvevő versenyzők biztosak benne, hogy a C43 kódjelű gép versenyképes autó lesz az idény során.

A Haas, a Red Bull és a Williams után negyedikként az Alfa Romeo is bemutatta 2023-as autóját. A C43-as bemutatója egyszerre zajlott Zürichben és a csapat központjában, a szintén svájci Hinwilben. A gyönyörű, mélyvörös és fekete festésű gép leleplezését a két pilótára, a finn Valtteri Bottasra és kínai, Csou Kuan-jüre bízták, ők pedig profin távolították el a ponyvát a versenygéprő.

A leleplezés előtt egy hangulatfokozó videót is levetíttek, amelynek segítségével a helyszínen lévők, és a YouTube-közvtítés több mint 12 ezer követője betekintést nyerhetett a folyamatba, amely során a több ezer alaktrészből megszületik a Forma-1-es autó. A kisfilm azt volt hivatott kifejezni, hogy a csapatnál dolgozó egyének hogy alkotnak egy erős közösséget.

A fejlesztésért felelős technikai igazgató, Jean Monchaux a leleplezés után elmondta, hogy a C43 természetesen a tavalyi autó, a C42 továbbfejlesztett, még versenyképesebb verziója. A fejlesztés során a mérnököknek számos, az FIA által a következő idényre előírt módosításának kellett megfelelniük, de a szakembernek meggyőződése, hogy egy nagy lépést sikerült tenni előre.

Az autó az első kilométereit már ezen a héten megteszi Barcelonában, majd a hónap végén már a bahreini éles teszten bizonyíthat.

"Nagyon büszke vagyok arra, amit az elmúlt hónapokban elértünk, mert egy új autó megalkotása mindig hatamas teljesítmény az egész csapattól. Az idei autó a tavalyi továbbfejlesztett verziója, sok-sok változtatással azokon a területeken, ahol erre szükség volt.

- fejezte ki bizakodását Jean Monchaux.

"Végre itt van az új autó, és már alig várom, hogy kivigyem a pályára. Szerintem sikerült előre lépnünk a tavalyi autót követően. A tavalyi, mint minden első év érdekes volt,

- adta ki az útmutatást Valtteri Bottas.

A három pilóta: Csou Küna-jü, Théo Pourchaire (tartalék) és Valtteri Bottas:

"Az új autó hónapok munkájának eredménye, a mai nap pedig csak a kezdete egy utazásnak: továbbra is keményen kell dolgoznunk, alázattal és elkötelezettséggel, hogy valódi teljesítményt vihessünk a pályára. A csapat minden tagja elszánt, hogy elérjük a célunkat, és biztosak vagyunk benne, hogy kifizetődik a munkánk az idény során" - mondta az eseményen Alessandro Alunni Bravi, a Sauber Csoport vezérigazgatója, az Alfa Romeo csapatfőnöke.