Vágólapra másolva!
Az Aston Martin közleményben jelentette be, hogy a csapat kanadai pilótája, Lance Stroll kihagyja háromnapos bahreini tesztet, mivel balesetet szenvedett, de egyelőre kérdéses, hogy a szezonnyitón ott lehet-e már.  

Az Aston Martin hétfő délutáni közleménye szerint Stroll a szezonra való felkészülés során Spanyolországban biciklis balesetet szenvedett. A kanadai versenyző kisebb sérülésekkel megúszta az incidenst, de így is ki kell hagynia az első nagydíj előtti háromnapos tesztet.

Eltökélt szándékom, hogy újra autóba üljek és izgatottan várom a szezont, ami rám a csapatomra vár. Motivált vagyok, hogy a lehető leggyorsabban felépüljek és kilábaljak ebből a kudarcból" – írta Stroll a közösségi oldalán.

Az Aston Martin közölte, hogy Stroll erőnléti állapotát napról napra figyelemmel kísérik, és a jövő hétvégén sorra kerülő szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt döntenek majd arról, hogy a kanadai versenyző autóba ülhet-e Szahírban.

Az Aston Martin másik versenyautóját a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso vezeti majd, az e heti teszten pedig Stroll helyén vélhetően a két tartalékpilóta közül kap valaki lehetőséget. Ezt a pozíciót a Forma-2-es bajnok brazil Felipe Drugovich, valamint a belga Stoffel Vandoorne tölti be.