Súlyos mentális problémáiról vallott Hamilton korábbi csapattársa

F1 Hungarian Grand Prix 1 auto cars championships fia formula formula 1 gp grand hungarian hungaroring hungary magyar nagydyij mogyorod motorsport motorsports one prix qualifying racing session sports world Formula 1 Hungarian Grand Prix Lewis Hamilton Va
Lewis Hamilton of Mercedes and Valtteri Bottas of Alfa Romeo before the drivers parade ahead of the Formula 1 Hungarian Grand Prix at Hungaroring in Budapest, Hungary on July 31, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy finn televíziós sorozat egyik epizódjában Valtteri Bottas nyíltan beszélt az F1-es karrierje elején felvetődött nehézségeiről.

Bottas 2013-ban csatlakozott a sportághoz, és az első négy szezonját az akkor még dobogós helyezésekért harcoló Williamsnél töltötte. A debütáló idénye végén azonban azt kellett megállapítania, hogy túl sokat edzett és túl keveset evett.

Emellett evészavarom is biztosan volt, noha hivatalosan nem diagnosztizálták ezt nálam" – árulta el Bottas a műsorban.

A finn pllóta bevallotta, eleinte csak párolt brokkolit evett a hosszú edzések között, ezt pedig még az edzője elől is titkolta.
„Nem volt túl egészséges módszer. A legjobb akartam lenni, és úgy gondoltam, hogy ezt kell tennem hozzá. Ráadásul a csapat is mondta, hogy 68 kilósnak kellene lennem, én pedig 73 kiló voltam, szóval mindent meg kellett tennem ezért."

Bottas beismerte, hogy karrierje során többször is szüksége volt pszichológusra Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

Bottas mentális problémáinak Jules Bianchi esete sem segített, aki a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett halálos kimenetelű balesetet. A finn nehezen tudta feldolgozni mindazt, ami történt.

Ez megdöbbentett, noha akkoriban valóban csak az F1 volt az életem."

Bottas hozzátette, hogy habár a pszichológus segített a folytatásban, és a mercedeses karrierje során nem voltak mentális problémái, 2021 végén (az Alfa Romeóhoz igazolása előtt) ismét külső segítségre volt szüksége.
„Az előző [2021-es] szezon ismét nehezebb volt, amikor a jövőm bizonytalan volt, mert nem tudtam, melyik csapatban fogok vezetni. Kemény srácnak akartam tűnni, akinek nincs szüksége segítségre, de egy szakember jobban tudja, hogyan kell feltenni a megfelelő kérdéseket és kinyitni a sok zárat – mondja Bottas, akinek az sem segített, hogy Lewis Hamilton volt a csapattársa. – Egy ilyen versengő természetet nehéz volt elfogadni.

Forrás