Vágólapra másolva!
Egyre több részlet kerül nyilvánosságra a Drive to Survive (Hajsza a túlélésért) című sorozat jövő héten bemutatott ötödik évadából. Az egyik ilyenből kiderült, hogy Daniel Ricciardo könnyedén a Haasnál versenyezhetne idén, ha kevesebb fizetéssel is megelégszik.

A McLarentől elküldött ausztrál pilótának a tavalyi szezon hajrájához közeledve egyre kevesebb lehetősége volt csapatot találni 2023-ra. A végén már csak a Williams és a Haas volt reálisan elérhető számára, ám végül a Red Bull tartalékpilótájaként szerepel az idényben.

Ricciardo szerint

a hosszú távú jövőjét szem előtt tartva megfelelő volt ez a döntés számára, ám az is felvetődött az utóbbi hetekben, hogy anyagi szempontból is megérte ez az ausztrálnak.

Ugyanis így, hogy Ricciardo nem kapott állandó ülést idénre, a McLarennek – amellyel eredetileg 2023 végéig szólt a szerződése – a több mint 10 millió dolláros végkieleégítést is ki kell fizetnie neki. Utóbbi szempont mellett szól az is, hogy a Haashoz is a pénzsóvársága miatt nem került be az ausztrál pilóta.

Ricciardo 11 és fél év után először nem lesz tagja az F1 mezőnyének Forrás: AFP/Geert Vanden Wijngaert

A Drive to Survive egyik jelenetében a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner és az egyik pilóta, Kevin Magnussen beszélgetése hallható, ahogy a dán 2023-as csapattársáról tanakodnak.
„Esetleg Ricciardo?" – kérdezte Magnussen.

– válaszolta Steiner.

Végül Nico Hülkenberg kapta meg a lehetőséget az amerikai csapatnál, aki sajtóhírek szerint 2 millió dolláros fizetést fog kapni idén.

Forrás