Akár tíz évet is kell várni arra, míg a költségvetési plafon hatásai látszanak az F1-ben

Forma-1, Szaúd-arábiai Nagydíj, Günther Steiner, Haas
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 27: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1 during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Sunday March 27, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Haas csapatfőnöke szerint tíz vagy több év kell, míg a költségvetési plafon hatásai látszanak majd. Günther Steiner úgy látja, ennek ellenére az új intézkedések így is megkönnyítették a kisebbek dolgát.

A 2022-ben bevezetett aerodinamikai szabályok ellenére is elhúzott a mezőnytől a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes az elmúlt idényben. Sokan abban reménykedtek, hogy

az új műszaki szabályzatnak a 2021-ben bevezetett költségvetési plafonnal és az aerodinamikai hendikeprendszerrel összébb kellett volna ráznia a mezőnyt. Günther Steiner szerint erre azonban még varnia kell.

A Haas csapatfőnöke szerint sokkal hosszabb időbe is telhet, mire a középcsapatok felzárkóznak az élmezőnyre, de, legalábbis papíron, az új intézkedések így is megkönnyítették a kisebbek dolgát.

Günther Steiner szerint tíz évet is kell várni arra, míg a a költségvetési plafon hatásai látszanak Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Szép lenne, ha meg lehetne tenni, de egyelőre a rajongók azt is tudják kezelni, ha valaki elszalad a bajnoki serleggel, és ez jelenleg a reális értékelése a helyzetnek. Ezt mindannyian tudjuk, még ha nem is nagyon tetszik. Remélem azért, hogy nem így lesz.

A másik dolog az, hogy mindenki tud fejleszteni. A költségvetési plafonig mindenki tud fejleszteni, a lassabb csapatok még többet is"

- idézte Steinert a Motorsport.

2023 lehet az első év, amikor mind a tíz Forma-1-es csapat eléri a költségvetési határt.