Nagy bejelentést tett Andrettiről a Forma 1-es csapat

auto-prix Horizontal
Renault Group's Chief Executive Luca De Meo (L) and CEO of Alpine F1, Laurent Rossi attend the unveiling of the BWT Alpine A523 Formula One racing car for the 2023 season, in London on February 16, 2023. (Photo by Daniel LEAL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alpine bemutatta idei Forma-1-es versenyautóját és új nagykövetét Zinedine Zidane személyében, egyben bejelentette, hogy motorbeszállítója lehet az Andretti Cadillacnek, ha a nemzetközi szövetség (FIA) jóváhagyja a csapat 2025-ös csatlakozását. 

A világ- és Európa-bajnok labdarúgó,

Zidane fellépése volt az egyik meglepetés a A523 kódjelzésű gép csütörtöki leleplezésén,

amely rózsaszínben fog pompázni az idény első három állomásán Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában.

Az AlphaTauri csapatától érkező Pierre Gasly izgatottan beszélt gyerekkori példaképéről:

A francia Gasly a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót váltja majd a csapatban, amely összetettben - az előző szezonhoz hasonlóan - a negyedik helyet tűzte ki célul.

Laurent Rossi nagy bejelentése Forrás: AFP/Daniel Leal

Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója arról is beszámolt, hogy ha az Andretti megkapja a jóváhagyást a Forma-1-hez, akkor motorokkal támogatják a csapatot, így már négy autón tesztelhetik majd az újításokat.

A szintén francia Esteban Ocon már negyedik éve erősíti az istállót, míg Jack Doohan - az ötszörös világbajnok motorversenyző, Mick fia - tartalékpilóta lesz, emellett a Forma-2-ben is versenyez majd.

Az F1 23 futamból álló szezonja március első hétvégéjén kezdődik Bahreinben.