Guinness-rekordot állított fel a Forma-1-es világbajnok

F1 - GREAT BRITAIN GRAND PRIX 2017 ANGLETERRE Auto formula 1 FORMULE 1 FORMULE UN GP GREAT-BRITAIN JUILLET JULY Motorsport Horizontal CAR F1 GRAND PRIX RACE WORLD CHAMPIONSHIP
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP ambiance portrait BUTTON Jenson (gbr) reserve driver McLaren Honda MCL32 ambiance portrait podium ambiance during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of England from july 13 to 16, in Silverstone, Great Britain - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI (Photo by FREDERIC LE FLOC H / DPPI Media / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1 2009-es világbajnoka, Jenson Button új Guinness-rekordot állított fel a világszerte közkedvelt reflexjátékkal, a Batakkal.

Azt szokás feltételezni a versenyzőkről, hogy 40 felett már túl vannak a teljesítőképességük csúcsán, hiszen megkoptak a reflexeik, ám a brit most egy új Guinness-rekorddal cáfolt rá erre. Hihetetlen időeredményét alighanem a fiatalok is megirigyelnék.

Button a pilóták körében is közkedvelt edzőeszközzel, a Batakkal állított fel új csúcsot: 30 másodperc alatt 58-szor érintette meg a felvillanó lámpákat, ami kettővel több, mint amennyi a hivatalos rekord volt. Az előző csúcsot négy éven át az iráni Arshia Shahriari tartotta.

– fogalmazott Button.

A Batak, ahogy az az alábbi videóból is látszik, egy szem-kéz koordinációt edző eszköz, amit a versenyzők gyakran használnak a reakcióidejük és az állóképességük javítására.