Elképesztő ötlettel állt elő Jenson Button

Forma-1, Jenson Button, 2018, Silverstone
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Santander Ambassador Jenson Button is pictured during the 20th Anniversary of the Formula Student competition at Silverstone Circuit on July 14, 2018 in Northampton, England. (Photo by Patrik Lundin/Getty Images for Santander)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 volt világbajnoka, Jenson Button hamarosan részt vesz pár NASCAR-futamon, ennek apropóján állt elő egy érdekes ötlettel. Bár ő maga sincs róla meggyőződve, hogy a koncepció működne, de szereti a változásokat.

Jenson Button három futam erejéig belekóstol a NASCAR-ba, ráadásul a 2009-es vb-győztes a Sky szakértőjeként az F1-től sem szakadt el,

így a bejelentést övező sajtótájékoztatóján megkérdezték őt, mi az, amit a Forma-1 eltanulhatna a NASCAR-tól.

Vajon működne Jenson Button ötlete? Forrás: Getty Images for Santander/2018 Getty Images/Patrik Lundin

„Azt hiszem remek dolog, hogy a Forma-1 nyitott a változásokra és kísérletezik velük. Ott vannak a sprintversenyek, amik szerintem nagyon jól működnek.

mert megváltozhat, ki mikor megy ki kereket cserélni. A pontokat bizonyos pontokon kapják meg a versenyzők, ez pedig változtathatna a stratégiákon, ki tudja? Nem tudom, működne-e" - mondta Jenson Button a Motorsport beszámolója szerint.

Hozzátette, szerinte a Forma-1 remek helyzetben van, ő nagyon élvezi.

Az álom a Forma-1-ben, hogy minél könnyebbek legyenek. Elárulta, hogy amíg készen állnak kísérletezni az F1-ben, ahol szükséges, nem szabad félteni a sportágat."