Élő közvetítés
Dánia
ÉLŐ
Anglia
Vágólapra másolva!
Szerződése az év végén lejár, ám nem tervezi elhagyni a Mercedes csapatát Lewis Hamilton, a Forma-1 hétszeres világbajnoka.

"Továbbra is úgy érzem, hogy a csapatnál otthon vagyok. Őszintén szólva a Mercedes versenyzőjeként látom magam az utolsó F1-es éveimben is"

- nyilatkozta a hétvégi Ausztrál Nagydíj helyszínén, Melbourne-ben a 38 éves sztárpilóta. - Csodálatos szövetségeseim vannak az istállónál, nagyon jók a kapcsolatok a csapaton belül."

Hamilton azt is elmondta, hogy addig marad a gárdánál, amíg úgy érzi, segíti a csapatot az, hogy az autóját vezeti.

Lewis Hamilton marad a Mercedesnél Forrás: AFP/Karim Sahib

"Ha lesz olyan pillanat, amikor úgy érzem, már nem vagyok erre képes, akkor át kell adnom majd a helyem egy fiatal versenyzőnek" - jegyezte meg a Mercedesszel hat vb-címet nyert sportoló.

A sajtóban az utóbbi hetekben több spekuláció is megjelent, miszerint Hamilton távozik majd a gárdától, amely a tavalyi gyengébb év után idén is komoly hátrányban van a Red Bullal szemben. Hamilton 2022-ben pályafutása során először nem tudott egyetlen futamot sem megnyerni, idén pedig még sem ő, sem csapattársa, George Russell állhatott dobogóra.

A Mercedes már elismerte: az idei autó koncepciójával van a gond és visszatérnek a tervezőasztalhoz, hogy orvosolják a problémát. Hamilton most arról beszélt, hogy az idei kocsi egy picivel jobb a tavalyinál, de akár az egész szezon is rámehet arra, hogy befogják a teljes mezőnnyel szemben láthatóan óriási előnyben lévő Red Bullt.

Mindent egy helyen az Eb-ről