Vágólapra másolva!
A már megszűnt Jordan Grand Prix alapítója, ír autóversenyző, üzletember és csapatvezető, Eddie Jordan őszintén beszélt Michael Schumacher családjáról. Jordan - aki először indította el Schumachert az F1-ben - többek között elmondta, hogy a legendás versenyző felesége, Corinna Schumacher úgy él, mint egy fogoly.

1991-ben Eddie Jordan csapatában mutatkozott be Michael Schumacher az F1-ben, ennek ellenére még neki sem adott engedélyt Corinna Schumacher arra, hogy látogathassa az egykori német pilótát, aki már közel tíz éve szenvedett súlyos síbalesetet.

Corinna Schumacher a baleset óta féltve őrzi a család magánéletét,

szinte semmilyen információt nem osztanak meg a pilóta állapotáról, a korábbi Ferrari-csapatfőnök, Jean Todt kivételével csak a családja látogathatja.

Eddie Jordan őszintén beszélt Schumacherről Forrás: Getty Images/COATES/Coates

Eddie Jordan a The Sunnak elmondta Schumacher felesége közel tíz éve fogolyként él, miközben azért küzd, hogy titokban tartsa az F1-legenda egészségi állapotát.

Corinna – akit Michael „őrangyalának" neveznek egyszer sírva bevallotta, hogy Michael most már „más". Eddie Jordan pedig arról beszélt, milyen nehéz lehet Corinnának.

Jordan elmondta, nem sokkal Michael balesete után Corinna nem engedte, hogy meglátogassa barátját, de teljesen megérti a dolgot.

Corinna Schumacher, Michael Schumacher felesége úgy él, mint egy fogoly Forrás: Getty Images/2010 Hoch Zwei/Hoch Zwei

„A baleset utáni első napokban

Jean Todt abban a megtiszteltetésben részesült, hogy meglátogathatta, mert nagyon közel álltak egymáshoz a Ferrarinál töltött idejük óta, ami teljesen érthető."

"Azt mondták: szeretünk, Eddie, nagyon régóta kapcsolatban vagyunk veled, de szükségünk van Michael magánéletének a védelmére."

"Ez volt a legszörnyűbb helyzet Mick és Corinna számára" - mondta Eddie a The Sun Online-nak. -

Közel tíz év telt el, és Corinna nem tudott elmenni egy buliba, ebédelni vagy bárhova, olyan, mint egy fogoly.

A magánélet nagyon fontos szempont a sportban, az üzleti életben és a magánéletben is. Corinna meghatározott bizonyos szabályokat. Nagyon jól ismerem őt, egy kedves lány. Már akkor ismertem őt, amikor hozzáment Michaelhez, így a jó kapcsolatoknak hosszú története van."

Michael Schumacher 1991-ben debütált az F1-ben Forrás: AFP/-

Eddie 1991 és 2005 között irányította a Jordan F1-es csapatát, ahol Schumacher is megkapta 22 évesen a nagy esélyt a bizonyításra az 1991-es Belga Nagydíjon.

Michael 2013. december 29-én síelés közben szenvedett balesetet, amely után kómába esett. Három hónapot töltött kórházban, mielőtt hazaengedték. A hírek szerint agysérülést szenvedett, de egészségi állapotáról kevés egyéb információ látott napvilágot.

A hivatalos információk hiánya teret engedett a találgatásoknak. Egyesek azt állították, hogy vegetatív állapotban volt, míg mások azt, hogy ébren van és beszélni is tud.