Szinte teljesen tönkretette első NASCAR-versenye a Forma-1-es világbajnokot

NASCAR Cup Series EchoPark Automotive Grand Prix - Practice GettyImageRank2 motorsport mmsnascar Horizontal SPORT
AUSTIN, TEXAS - MARCH 24: Jenson Button, driver of the #15 Mobil 1 Ford, looks on in the garage area during practice for the NASCAR Cup Series EchoPark Automotive Grand Prix at Circuit of The Americas on March 24, 2023 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Életében először indult NASCAR-versenyen a brit Forma-1-es világbajnok, Jenson Button, aki többek között Kimi Raikkönennel sorakozott fel a rajthoz a Circuit of The Americas texasi versenypályán.

Button, aki ott lesz a Le Mans-i 24 órás versenyen is, ezen a hétvégén debütált a NASCAR-ban. A 2009-es F1-es világbajnok a 24. helyről indulhatott a 39 fős mezőnyben és végül a 18. helyen futott be a maratoni hosszúságú versenyen, ami 75 körös lett a tervezett 68 helyett a balesetek miatt.

Jenson Button élete első versenyét teljesítette a NASCAR-ban Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

„Az első kanyarban mindenki útban volt. Sokan csak később fékeztek, mint én és az előttük lévő autót használták fékezés gyanánt. Ez számomra teljesen új volt, de élveztem a versenyt. Olyan 60 százalékban élvezetes volt, a maradék 40 pedig az ütközésekről szólt, amiből rengeteg volt. Az első 10 kör teljesen tönkretett, minden kanyarban elment mellettem valaki" – mondta Button a verseny után.

Button összefutott a pályán Raikönennel is, akivel ütköztek is, de nem lett nagyobb baj. Button elmondta, nagyon meleg volt az autóban és többször is úgy érezte, hogy teljesen kiszárad. Button többször elgondolkodott azon is, hogy feladja a versenyt, de a csapata tartotta benne a lelket.

Button júliusban Chicagóan áll rajthoz legközelebb a NASCAR-ban. Raikkönen, aki csak egy utolsó pillanatos rontás miatt nem került be az első ötbe, egyelőre nem tudni, mikor versenyez újra.