Agresszív agyelszívásba kezdett az Audi

Forma-1, Audi
2022-08-26 10:15:09 SPA - A show model Audi Formula 1 car after announcing its participation in F1 in the run-up to the 1st practice session ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at the Circuit de Spa-Francorchamps on August 26, 2022 in SPA, Belgium. ANP SEM VAN DER WAL netherlands out - belgium out (Photo by ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
A jelenlegi F1-es mezőnyből csak három csapat nem az Egyesült Királyságban dolgozik, de az Audi F1-es csapatának vezetője szerint nem gond Németországba vinni a legjobb szakembereket.

Az F1-ben 2026-ban debütáló csapat vezetője, Adam Baker szerint már most jól állnak.

„Az Audi számára természetesen nagyon fontos az F1-es projekt. Órási fejlődésen kell átmennünk, rengeteg új szakemberre lesz szükség Neuburgban, akik közül többen az Audi Sporttól érkeznek majd, de nagyon komoly szakembergárda dolgozik a környéken az autógyárakban. De ahhoz, hogy 2026-ra versenyképesek legyünk, a tanulási fázist a legjobban le kell rövidítenünk, amihez hozzátartozik egy agresszív terjeszkedés is. Nagyjából 50 szakemberrel tárgyalunk, hogy csatlakozzanak hozzánk, akár a közvetlen vetélytársaktól is" – mondta Baker.

Az F1-ben egyébként nem olyan ritka, hogy mérnökök, tervezők vagy egyéb szakemberek csapatot váltanak. A Red Bull is csábított el embereket a Mercedestől, de az előbbitől is mentek át nagy nevek mondjuk az Aston Martinhoz.