Vágólapra másolva!
Nagyszerűen indult, ám katasztrofális véget ért George Russell versenye az Ausztrál Nagydíjon, ugyanis a Mercedes brit pilótája előbb elbukta vezető pozícióját, majd műszaki hiba miatt kiesett. Russell a kaotikus ausztrál futam után az FIA-t bírálta, ugyanis szerinte teljesen felesleges volt beinteni a piros zászlót.

A rajt után George Russell (Mercedes) már az első kanyarban megelőzte a pole pozícióból startoló Verstappent. A kaotikus versenyt a kilencedik körben szakították először félbe, miután Alexander Albon (Williams) a gumifalnak csapódott. Russellt ekkor az élről a boxba hívta kerékcserére a Mercedes, ez azonban pár perccel később rossz döntésnek bizonyult. A pályára került törmelék miatt ugyanis piros zászlóval félbeszakították a futamot, így bármelyik autón szabadon lehetett gumit váltani.

A piros zászló gyakorlatilag ingyen kerékcserét biztosított azoknak, akik kint maradtak a pályán, Russell pedig nem érti, miért reagálja túl a dolgokat az FIA.

Mindenki próbál együttműködni az FIA-val, hogy javítsunk a dolgokon, de ez önmagában is egy kihívás" - fakadt ki Russell.

George Russell versenye katasztrofálisan végződött Forrás: AFP/Simon Baker

A mezőny állórajttal folytatta a versenyt, Russell pedig az újraindítás után visszazárkózott a 4. helyre, de a 18. körben kénytelen volt feladni a futamot műszaki hiba miatt. Russell úgy becsülte, hogy a Red Bull "öt, hat, hét tizeddel" volt gyorsabb az egész mezőnynél", a Mercedes brit pilótája szerint elérhetetlen az osztrák csapat, de ettől függetlenül látott pozitív dolgokat is a hétvégén.

"Nagyon jól éreztem magam, remek volt az autó és a tempónk is gyors volt. Ha úgy nézzük, minden, amit csináltunk maximálisan működött a hétvégén. Az időmérő remek volt, a rajt is nagyszerűen sikerült, akárcsak a taktika és az újraindítás. Tehát nem látom okát, hogy miért ne nyerhettünk volna' – mondta Russell, aki szerint egyre jobban teljesít a csapta.