Centiken múlt, hogy Russell nem nyírta ki Verstappen autóját a bakui sprint első körében

auto-prix Horizontal
Mechanics work on the car of Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen during the sprint shootout ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 29, 2023. (Photo by LISI NIESNER / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem volt eseménytelen az Azeri Nagydíj szombati sprintfutama, amiről most újabb részlet látott napvilágot.

Max Verstappen a rajt után George Russell-lel harcolt, és el is vesztette a harmadik pozícióját, valamint egy nagy lyuk is keletkezett a Red Bullján az összeérés következtében. A holland azonban folytatni tudta a versenyt, majd az új rajtot követően visszaszerezte az eredeti helyét, és végül ott is zárta a sprintfutamot.

Ott a lyuk...

A célba érés után a holland alaposan le is hordta a britet, aki persze nem mardt adós a válasszal.

A Red Bull főmérnöke, Paul Monaghan a futam után elmondta, az ütközés következtében az autón "masszív lyuk" keletkezett, ami komoly aerodinamikai veszteséget okozott Verstappennek. De a hollandnak még így is szerencséje volt.

"Szerencsére Russell pont nem találta telibe a hűtőt, csak egy-két alkatrészét törte össze, így nem kellett feladnunk a versenyt. Egy kicsit vesztettünk az autó egyensúlyából, és komoly veszteséget érzékeltünk a leszorító erőben, amit a futamra ki fogunk javítani" - mondta Monaghan.