A megdöbbent Leclerc fontos dologra hívta fel a Ferrari-szurkolók figyelmét

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, péntek, időmérő, top 3, Max Verstappen, Charles Leclerc, Sergio Pérez
Pole position winner Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (C) poses with second placed Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (L) and third placed Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez after the qualifying session for the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2023. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Azeri Nagydíj időmérő edzésén Charles Leclerc volt a leggyorsabb, mögüle Max Verstappen és Sergio Pérez indulhat el a vasárnapi futamon. Lássuk, hogyan értékelték az első három helyről rajtoló pilóták a pénteki versenynapot a leintést követően!

Charles Leclerc pályafutása során 19. alkalommal szerezte meg az első rajtkockát, Bakuban pedig ezt sorozatban harmadszor tette meg. A monacóit ennek ellenére váratlanul érte a hirtelen javulás a gyenge idei szezonkezdet után, amit a nyilatkozatában sem próbált titkolni.
„Természetesen meglepődtem, hiszen

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a versenytempóban a Red Bull mögött vagyunk, úgyhogy nagyon nehéz lesz megtartani ezt a helyet, de ez a cél – árulta el Leclerc a közönség óriási ovációja közepette. – Nagyon elégedett vagyok az utolsó körömmel, mert nagy kihívást jelent ez a pálya és az egész hétvége, de szerencsére jól zárult a nap.

Remélhetőleg a jó tempónk elég lesz ahhoz, hogy az SQ1-ben és az SQ2-ben sok tapasztalatot nyerjünk a futamokhoz."

A bakui időmérő első három helyezettje Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

Max Verstappen pályarekordot autózott és sokáig úgy tűnt, hogy ez az első bakui pole-jához elég is lesz, ám végül a második hely jutott neki. A holland azonban így sem volt csalódott.
„Itt mindig nagyon nehéz egy jó kört összerakni,

Nyilván jó lett volna az élről rajtolni, ám a második hely egyáltalán nem rossz az eddig megszokott versenytempónk ismeretében – nyilatkozta Verstappen. – Már várom, hogy holnap reggel ismét autóba ülhessek, kíváncsi vagyok, hogy ott [a sprintkvalifikáción] mennyivel másképpen alakulnak a dolgok. Fontos, hogy kikerüljünk minden zűrzavarból és ne hibázzunk, de ez itt nem egyszerű dolog."

Csapattársa, Sergio Pérez is közel volt az élen végző kettőshöz, de ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel, amit ő viszont csalódásként élt meg.
„Elég érdekes volt, különösen a Q1 a két piros zászlós fázissal, hiszen nehéz volt visszamelegíteni utána a gumikat. Nem volt szabad hibázni, amit a kevés gyakorlási lehetőség miatt nem volt egyszerű megvalósítani, de a csapat nagyszerű munkát végzett. Ezért

Viszont ez így sem rossz rajthely – mondta Pérez, aki a Ferrarit is dicsérte. – Tudtuk, hogy erősek lesznek, és Charles kiváló kört teljesített."