"Nem fogok megfutamodni, csak mert ő vezeti a világbajnokságot" - Russell nem érti Verstappen kifakadását

auto-prix Vertical
Mercedes' British driver George Russell steers his car during the qualifying session for the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell kiállt amellett, hogy nem volt hibás a Max Verstappennel szembeni incidensért az Azeri Nagydíj sprintfutamának nyitókörében.

A két pilóta a 3-4. helyről indult el a sprintfutamon, ám Russell agresszíven – de szerinte és a versenybírák szerint szabályosan – megtámadta a hollandot, és el is ment mellette. A brit azonban hozzáért a hollandhoz, amit az akkor még hideg abroncsoknak köszönhető megcsúszásnak tulajdonított, a kilyukadt oldaldobozú Verstappen pedig ezt szándékos manővernek érezte. Russellt meglepte ez a reakció, és továbbra is tagadja a szándékosságot.

"Én voltam belül, és úgy gondolom, hogy pilótaként ismernie kell a kockázatokat, ha külső ívről fordul egy kanyarba.

– nyilatkozta a Sky Sportsnak Russell. – Meglepődtem, hogy még mindig kívülről próbálta tartani az autót egy utcai pályán, főleg, hogy sokkal több veszítenivalója volt, mint nekem."

„Egyik érintkezés sem volt szándékos, mindent megtettem azért, hogy tiszta küzdelmet vívjak, de ahogy mondtam, nagyon meglepett, hogy ott még ellenállást tanúsított a pozíciószerzéssel szemben – folytatta Russell. – Az is meglepett, hogy olyan dühös, elvégre így is a harmadik helyen zárt.