Életveszélyes jelenetekkel zárult a verseny, az FIA azonnal nyomozni kezdett

auto-prix Vertical
Alpine's French driver Esteban Ocon steers his car during the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 30, 2023. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Noha nem tűnt úgy, mintha az Azeri Nagydíj hajrája izgalommal teli lett volna, az utolsó körre fordulva mégis ritkán látható események történtek.

A bokszutcában ugyanis már a leintés előtt elkezdtek mozgolódni az emberek, akik nem számítottak arra, hogy még bármilyen autó beérkezik kerékcserére. Ám Esteban Oconnak még volt hátra egy kötelező gumiváltás, a francia pedig meg is jelent, így a bokszutca gyors sávjában tartózkodó hivatalos személyeknek és fényképeszeknek is félre kellett ugraniuk az Alpine elől.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) azonnal jelezte, hogy kivizsgálja az esetet.

Frissítés
Az FIA egy újabb hivatalos dokumentumot adott ki, amiben leírta a meghallgatás eredményét: "részletesen végigjártuk a vonatkozó eljárásokat és protokollokat az illetékesekkel, és felszólítottuk őket, hogy haladéktalanul tegyenek lépéseket ezen eljárások és protokollok újragondolására az érintett érdekelt felekkel (beleértve a FOM-ot, a csapatokat és az FIA-t is), hogy ez a helyzet ne fordulhasson elő újra".