Elképesztő, mekkora károkat okozott Schumacher a csapatának

Forma-1, Mick Schumacher, Haas, baleset, Szaúd-arábiai Nagydíj 2022, szombat
JEDDAH STREET CIRCUIT, SAUDI ARABIA - MARCH 26: Marshals remove the damaged car of Mick Schumacher, Haas VF-22, after his crash in Q2 during the Saudi Arabian GP at Jeddah Street Circuit on Saturday March 26, 2022 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Azt eddig is lehetett tudni, hogy Mick Schumachernek a baleseteivel okozott hatalmas költségek miatt kellett távoznia a Haastól, most viszont azt is számszerűsítették, hogy pontosan mekkora károkat okozott.

Schumacher 2021-ben debütált a Forma–1-ben, ám az első pontjaiig 2022-ig kellett várni, amikor egymás után zárt a legjobb tízben Silverstone-ban és Spielbergben. A fejlődés ellenére

a német pilótának elsősorban a balesetei maradtak meg a köztudatban, és a Haas is emiatt döntött úgy, hogy 2023-ban már Nico Hülkenberget ülteti a helyére.

Három igazán nagy balesete volt a tavalyi szezonban: a szaúd-arábiai időmérő, a monacói futam, majd az első szuzukai szabadedzés, amikor egy bokszba vezető körén törte össze az autóját.

Günther Steiner csapatfőnök hamarosan megjelenő könyvéből, az „Élj túl, hogy vezess"-ből kiderül, hogy

összesen nagyjából 2 millió dolláros kárt jelentettek Schumacher autótörései a Haasnak,

amelyből a leginkább elkerülhető szuzukai 700 ezer dollárt tett ki.

Steiner is utóbbi miatt elégedetlenkedett leginkább a könyvében megjelent szöveg alapján.
„Ez a kib***ott bokszba vezető körön történt, a bevezető körön! Persze, elég vizes volt a pálya, de senki más nem törte össze az autóját, miközben a bokszba hajtott – írta Steiner. –

Hány embert tudnánk alkalmazni 700 ezer dollárból?! Erre most találnom kell ennyi pénzt."

Forrás