Vágólapra másolva!
A korábbi brit Formula-1-es világbajnok versenyző, Damon Hill szerint Fernando Alonso olyan inteligenciája van, hogy ügyvédnek kellene mennie. Még egy gyilkossgi perben is rá bízná magát a spanyol pilótára.

Damon Hill az Ausztrál Nagydíj után kiemelte, hogy

Fernando Alonso mennyire tisztában volt a helyzetével, és azzal, miként kaphatja vissza a harmadik helyet,

melyet a Carlos Sainzcal történt ütközés után elveszített - írja a Motorsport.

Alonso a megforgását követően rögtön rádiózni kezdett csapatának, hogy ilyen esetekben a rajtpozíciók szerint kéne ismét felállítaniuk a sorrendet, hiszen a 2022-es Brit Nagydíjon is így történt.

Fernando Alonso nagyon jól lát a pályán és azon kívül is Forrás: AFP/Martin Keep

Végül valóban ez lett a megoldás, ami azt jelentette, hogy Alonso annak ellenére is visszakerült a harmadik pozícióba, hogy az új rajtot követően tulajdonképpen a mezőny végén találta magát Sainz manővere miatt.

Alonso a gyorsasága mellett nagyon jól olvassa a futamokat, és most Damon Hill is erre hívta fel a figyelmet az F1 Nation podcastben.

„Arról viccelődtünk, hogy ügyvédnek kellen mennie. Őt választanám, hogy képviseljen engem egy gyilkossági perben! Unalmas vezetni az autót, valami mást is csinálnia kell közben. Akár a stratégiát is ő határozhatná meg" – mondta nevetve Hill Alonso kapcsán.

Damon Hill nem győzte dicsérni Fernando Alonsót Forrás: AFP/Jorge Guerrero

„Már amúgy is érti a szabályokat. Persze azt hihetnénk, hogy valaki, aki már olyan régóta van a sportban, mint ő,

akárcsak Fernando. Idővel csapatfőnökké kéne válnia, mert briliáns lenne benne. Egyszerűen érti ezt a játékot."